MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 3


3-1.  The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu.
A. Insert
B. File
C. Tools
D. View

3-2.  Which key do you press to check spelling?
A. F3
B. F5   
C. F7
D. F9

3-3.  Which PowerPoint feature allows the user to create a simple presentation without having to spend too much time on it?
A. AutoContent Wizard
B. Animation
C. Color Schemes
D. Chart Wizard

3-4.  Which PowerPoint feature adds special effects to modify the appearance of the slides and the timing between each slide?
A. Color Schemes
B. Animation
C. Transition Settings
D. Handouts

3-5.  Slide sorter of PowerPoint is available on _____ menu.
A. Insert
B. File
C. View
D. Edit

3-6.  To print the PowerPoint presentation, press
A. Ctrl + T
B. Ctrl + E
C. Ctrl + S
D. Ctrl + P

3-7.  What is a slide transition?
A. Overheads
B. Letters
C. A special effect used to introduce a slide in a slide show
D. The way one slide looks

3-8.  What does “apply design template” do?
A. Changes the content of the slide
B. Adds functionality to the slide
C. Changes the look of the slide without changing the content
D. None of the above

3-9.  How can you stop a slide show?
A. Press the right arrow
B. Press Escape
C. Press the left arrow
D. Press the down arrow

3-10.  What do you do to start the slide show?
A. Click on Go
B. Turn on transition
C. Click on the Slide Show icon
D. All of the above

 


 
Click Here for Answers

1 – C / 2 – C / 3 – A / 4 – C / 5 – C / 6 – D / 7 – C / 8 – C / 9 – B / 10 – C




Incoming search terms:

  • mcq on powerpoint
  • mcq powerpoint
  • powerpoint mcq
  • slide sorter of MS Power Point is available in menu
  • slide sorter of ms power point is available in which menu
  • mcq of powerpoint
  • ms powerpoint mcq questions and answers
  • powerpoint multiple choice questions
  • powerpoint 2010 test questions
  • powerpoint test questions and answers

Leave a Reply