MCQ of Microsoft Access – Set 5


5-1.  Which is not a view for displaying a report object?
A. Datasheet view
B. Design view
C. Print preview
D. Layout preview

5-2.  The report footer section is most useful for displaying:
A. grand totals
B. Column headings     
C. subtotals
D. page numbers

5-3.  Which function can not be used for calculated controls in a report?
A. SUM
B. AVG
C. MPT
D. COUNT

5-4.  Which setting you must modify to print a report using letterhead?
A. Group
B. Margin
C. Section
D. Orientation

5-5.  In the datasheet formatting dialogue box, which is not an option in the border and line styles dropdown list box?
A. datasheet border
B. datasheet underline
C. Column Header underline
D. vertical gridline

5-6.  Which is not an option for customizing a datasheet window?
A. change one row’s height
B. hide one column
C. change one column’s width
D. freeze one column

5-7.  Which is not a command that is selectable from right click menu of a field column?
A. Hide columns
B. Unhide columns
C. freeze columns
D. sort descending

5-8.  What do you call the process of restricting the display of records in a table to those matching a particular criterion?
A. filtering
B. restricting
C. sorting
D. sifting

5-9.  In the relationships window, what does the appearance of symbols, such as 1 and the infinity symbol, at the endpoints of a relationship line mean?
A. Referential integrity is enforced
B. Referential integrity isn’t enforced
C. An inner join is set
D. An outer join is set

5-10.  Which of the following is not an action query?
A. add
B. delete
C. make-table
D. update

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – A / 3 – C / 4 – B / 5 – C / 6 – A / 7 – B / 8 – A / 9 – A / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • which of the following is not an action query
  • in the relationships window what does the apperence of symbol such as the I and infinity symbol at the endpoints of the relationships line mean
  • which is not an action query
  • which of the following is not a type of action query

2 Responses to “MCQ of Microsoft Access – Set 5”

  1. NIROJAH 25 May 2012 at 10:29 AM

    very usefull to us

  2. nitin 27 January 2014 at 4:36 PM

    very useful and nice.thanx for this site


Leave a Reply