MCQ of C/C++ Programming Language – Set 9


New MCQ Questions set with Answer on the category of C/C++ Programming Language. In this set you will get 10 Objective Questions with Answer related to C/CPP Programming Language. Four options are given to each questions as possible answer but only one option is the correct one, first select your answer and tally with the given correct answer. Correct Answer are given below of this MCQ Question Set.

MCQ of C/C++ Programming Langauge

Multiple Choice Questions of C/C++ Programming Language

9-1 C/C++ program starts executing from
A. here()
B. main()
C. start()
D. begin()

9-2 In CPP Programming ‘++’ is ________ operator
A. Increment
B. Decrement      
C. Assigning
D. Overloading

9-3 In C++ Programming a pointer variable stores ________
A. Value of anther Value
B. Value of anther variable
C. Address of another value
D. Address of another variable

9-4 In C/CPP Programming array can be _________
A. Single Dimensional
B. Multi Dimensional
C. Non Dimensional
D. A & B

9-5 In C/CPP Programming an uninitialized variable may have
A. Null value
B. Null String
C. Garbage value
D. zero value

9-6 In C/CPP Programming which function is not related to file handling
A. fprintf();
B. printf();
C. fclose();
D. fopen();

9-7 In C/CPP Programming binary operator needs _______ operand.
A. No operand
B. One operand
C. Two operand
D. Three operand

9-8 A function which invokes itself repeatedly until some condition is satisfied is called ___________
A. Friend Function
B. Virtual Function
C. Recursive Function
D. Overloading Function

9-9 In C Programming which one of the following is string termination character?
A. ‘\0’
B. ‘\n’
C. ‘\b’
D. ‘\t’

9-10 In C/CPP Programming array can be sorted by using
A. Quick Sort
B. Bubble Sort
C. Merge Sort
D. All of above

 


 
Click Here for Answers
1 – B / 2 – A / 3 – D / 4 – D / 5 – C / 6 – B / 7 – C / 8 – C / 9 – A / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • mcq c/c
  • c program mcq
  • fundamental programming language mcq
  • turbo c m c q
  • programming language mcq
  • mcq on programming languages
  • the c language terminator is mcq question answer
  • c and c programing multiple choice quetion
  • mcq aptitude quwstions from c and c
  • mcqs on turbo c programming

2 Responses to “MCQ of C/C++ Programming Language – Set 9”

  1. ARUN KUMAR MISHRA 26 September 2014 at 4:59 PM

    thanks for mcqs

  2. Shantanu Yadav 11 January 2017 at 7:32 PM

    Cool gud questions


Leave a Reply