MCQ of C/C++ Programming Language – Set 8

New MCQ Questions with Answer on the category of C/C++ Programming. In this question set you will get 10 Objective Questions with Answer related to C/CPP Programming. Four options are given to each questions but only one option is the correct answer, first select your answer and tally with the given answer.

Correct answer are given below.

MCQ of C/CPP Programming

Multiple Choice Questions of C, C++ Programming Language

8-1. In C/CPP Programming strcmp() function is used for
A. Convert String to Char
B. Copy two Strings
C. Compare two Strings
D. None of these

8-2. In C/CPP Programming ‘\a’ is used for
A. Form feed
B. Line Brake
C. Select All
D. Alarm

8-3. Which of the following is the correct statement?
A. Variable name must start with underscore
B. Variable name must have digit
C. Variable name must have white space character
D. Keyword can not be a variable name

8-4. While coding in C/CPP Programming for “Call by Reference” we pass
A. Address of variable
B. Value of the variable
C. Either Value or Address
D. Both value and address

8-5. Which of the following is the symbol for AND operator?
A. ||
B. &
C. &&
D. $$

8-6. Which of the following is not the type of variable?
A. Extrern
B. Register
C. Global
D. None of above

8-7. Which of the following is the incorrect statement?
A. All array variables have same type
B. An array is the collection of variables
C. Array variables can be used individually
D. None of these

8-8. In C/CPP Programming array index is always starts from
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3

8-9. In C/CPP Programming a function can return
A. Single value
B. Double Values
C. Many values
D. None of these

8-10. Which of the following is required to write and run C/CPP program?
A. Compiler
B. Text editor
C. Operating system
D. All of above


Click Here for Answers
1 – C / 2 – D / 3 – D / 4 – A / 5 – C / 6 – D / 7 – D / 8 – A / 9 – A / 10 – D

Incoming search terms:

  • c programming multiple choice questions and answers doc
  • c multiple choice questions with answers doc
  • yhse-001
  • mcq in c and c
  • c objective questions and answers doc
  • C objective question and answer com
  • yhs-per_001
  • c language objective questions and answers doc
  • multiple type question related to computer programming language C-language
  • multiple option queston in orogramming in c language

One Response to “MCQ of C/C++ Programming Language – Set 8”

  1. vik2014 27 January 2014 at 10:45 AM

    ans plz

Leave a Reply