MCQ of Web Designing – Set 3


3-1.  With regards to e-mail addresses:
A. they must always contain an @ symbol
B. they can never contain spaces
C. they are case-insensitive
D. all of the above

3-2.  A homepage is __________
A. an index of encyclopedia articles
B. where all Internet data is stored       
C. required for access to the Internet
D. the first page of a website

3-3.  Which of the following is used to explore the Internet?
A. Browser
B. Spreadsheet
C. Clipboard
D. Draw

3-4.  What is Internet Explorer?
A. An Icon
B. A File Manager
C. A Browser
D. The Internet

3-5.  What do I need to get onto the Internet?
A. Computer
B. Modem
C. Browser
D. All of the above

3-6.  What is an ISP?
A. Internet System Protocol
B. Internal System Program
C. Internet Service Provider
D. None of the above

3-7.  Which of the following is valid IP address?
A. 984.12.787.76
B. 192.168.321.10
C. 1.888.234.3456
D. 192.168.56.115

3-8.  Which is not a domain name extension
A. .mil
B. .org
C. .int
D. .com

3-9.  What is a FTP program used for?
A. Transfer files to and from an Internet Server
B. Designing a website
C. Connecting to the internet
D. None of the above

3-10.  Which of the following are commonly found on web pages?
A. internet
B. hyperlinks
C. intranet
D. all of the above

 


 
Click Here for Answers

1 – D / 2 – D / 3 – A / 4 – C / 5 – D / 6 – C / 7 – D / 8 – C / 9 – A / 10 – B




Incoming search terms:

  • mcq on internet
  • which of the following are commonly found on web pages
  • internet mcq
  • mcq internet
  • mcq of internet
  • internet mcq questions
  • objective questions on internet fundamentals
  • web programming mcqs
  • mcq questions on internet
  • web programming mcq

Leave a Reply