MCQ of Microsoft Word – Set 13


This is 13th set of MCQ Questions in the category of Microsoft Word. In this set there are 10 Multiple Choice Questions related to Microsoft Word and four options for each questions, only one options is the correct answer. Correct answers of these MCQ Questions are given bottom of this question set.

MCQ of Microsoft Word

Multiple Choice Questions of Microsoft Word

13-1. What is the use of bookmarks in Microsoft Word?
A. To easily correct the spelling errors
B. To quickly jump to a specific location in the document
C. To quickly jump to the ending of the document
D. To create a link within the document

13-2. What is the shortcut-key for manual line break?
A. CTRL + Enter
B. Alt + Enter            
C. Shift + Enter
D. Space + Enter

13-3. Which feature helps you to inserts the contents of the Clipboard as text without any formatting
A. Paste Special
B. Format Painter
C. Page Setup
D. Styles

13-4. Which feature is used to replace straight quotes with smart quotes as you type?
A. Auto Correct as you type
B. Auto Change as you type
C. Auto Format as you type
D. Smart Tags as you type

13-5. Which of the following is correct regarding Underline in MS-Word?
A. Color of Underline can be change
B. Style of Underline can be change
C. Underline can be set using by shortcut key
D. All of the above

13-6. How will MS Word will respond in repeated word.
A. A Red wavy line under the repeated word
B. A Green wavy line under the repeated word
C. A Blue wavy line under the repeated word
D. None of the above

13-7. Tabs stop position cannot be the following alignment
A. Decimal Alignment
B. Center Alignment
C. Bar Alignment
D. Justify Alignment

13-8. How to use Format Painter multiple times
A. By Click on Lock Format Painter Icon
B. By Double Click on the Format Painter Icon
C. By Selecting Edit -> Format Painter -> Multiple Use
D. Format Painter cannot be use multiple times

13-9. Gutter position can be set in following positions
A. Left & Right
B. Left & Top
C. Left & Bottom
D. Left Only

13-10. What is the use of “All Caps” feature in MS-Word?
A. It changes all selected text into Capital Letter
B. It adds captions for selected Image
C. It shows all the image captions
D. None of the above

 


 
Click Here for Answers

1 – B / 2 – C / 3 – A / 4 – C / 5 – D / 6 – A / 7 – D / 8 – B / 9 – B / 10 – A




Incoming search terms:

  • mcq on ms word
  • mcq of ms word
  • mcq ms word
  • Mcq question for ms word
  • mcq on ms office
  • ms word questions and answers
  • ms office mcq questions and answers
  • ms word mcqs
  • ms word mcq questions
  • mcq questions on ms word

3 Responses to “MCQ of Microsoft Word – Set 13”

  1. SUBHASISH MALLICK 8 March 2013 at 11:18 AM

    I want to read computer course/questions on computer fundamental, ms office package.

  2. Md Mahedi Hasan 26 December 2013 at 8:38 PM

    Where is MCQ answer?

    • Ganesh Maharjan 31 December 2013 at 4:03 PM

      You will find the answers of the MCQ Questions below of the Question Set.


Leave a Reply