MCQ of Computer Networking – Set 2

This is another set of MCQ Questions in the category of Computer Networking. In this set as usual you will get 10 Multiple Choice Questions related to Computer Networking and four options for each questions but only one options is the correct answer. This is second set of this series. Correct answers of this MCQ Questions are given below of this question set.

MCQ on Computer Networking

Multiple Choice Questions of Computer Networking

2-1 Each IP packet must contain
A. Only Source address
B. Only Destination address
C. Source and Destination address
D. Source or Destination address

2-2 Bridge works in which layer of the OSI model?
A. Appliation layer
B. Transport layer                   
C. Network layer
D. Datalink layer

2-3 _______ provides a connection-oriented reliable service for sending messages
D. All of the above

2-4 Which layers of the OSI model are host-to-host layers?
A. Transport, Session, Persentation, Application
B. Network, Transport, Session, Presentation
C. Datalink, Network, Transport, Session
D. Physical, Datalink, Network, Transport

2-5 Which of the following IP address class is Multicast
A. Class A
B. Class B
C. Class C
D. Class D

2-6 Which of the following is correct regarding Class B Address of IP address
A. Network bit – 14, Host bit – 16
B. Network bit – 16, Host bit – 14
C. Network bit – 18, Host bit – 16
D. Network bit – 12, Host bit – 14

2-7 The last address of IP address represents
A. Unicast address
B. Network address
C. Broadcast address
D. None of above

2-8 How many bits are there in the Ethernet address?
A. 64 bits
B. 48 bits
C. 32 bits
D. 16 bits

2-9 How many layers are in the TCP/IP model?
A. 4 layers
B. 5 layers
C. 6 layers
D. 7 layers

2-10 Which of the following layer of OSI model also called end-to-end layer?
A. Presentation layer
B. Network layer
C. Session layer
D. Transport layer


Click Here for Answers
1 – C / 2 – D / 3 – A / 4 – A / 5 – D / 6 – A / 7 – C / 8 – B / 9 – A / 10 – D

Incoming search terms:

  • mcq on computer networks
  • each ip packet must contain
  • computer networks multiple choice questions with answers
  • networking mcqs with answers
  • objective questions on computer networks
  • mcq questions on computer networks
  • mcq on computer networks with answers
  • computer networks objective questions and answers
  • networking mcq questions and answers
  • computer networks mcq

21 Responses to “MCQ of Computer Networking – Set 2”

  1. Bikalpa KC 19 March 2012 at 3:47 PM

    Dear Sir,
    I did not understand the answer for question number 10. why transport layer is end to end layer. Please explain it.

  2. N K Jha 23 March 2012 at 9:44 PM

    It is very helpful for my examination.

  3. Dishant Kunwar 27 March 2012 at 12:25 PM


  4. meraz 27 July 2012 at 3:13 PM

    too good.but need more questions and answer

  5. jone 20 August 2012 at 7:18 PM

    nice but very short for me.

  6. Mayson Kalarikkal 25 August 2012 at 6:56 PM

    it is helpful to me to check my knowledge levelin Computer networks

  7. Daljit 13 September 2012 at 12:12 AM

    Hope so these question would be help full in upcoming emam.

  8. VINAY 7 November 2012 at 10:32 AM

    These questions are really very useful to me… plz give more set papers on computer networks…

  9. Pravin Borade 23 November 2012 at 1:35 PM

    thanks, it is helpful in preparation of NET exam.submit another mcq set plz.

  10. Chimdesa 24 November 2012 at 1:34 PM

    i fin to help me on network

  11. Ajay Nautiyal 28 January 2013 at 5:45 PM

    very nice and helpful but need more questions and answers.

    • dinesh kumar 18 April 2013 at 4:56 PM

      it very help full of my knowledge

  12. shivkumarvarma 13 March 2013 at 5:05 PM

    sir/madam i shivkumarvarma.i have done bca in 2007 with 2nd divison .i m doing advance computer h/w networking.but i m freser .i want to know that any job opportunity in this field.or other haue to join for job.whr can i get job.gme side name

  13. Risha 19 March 2013 at 9:56 AM

    it’s very help full.thanks.

  14. Jitendra Singh 28 March 2013 at 1:18 PM

    Good but m waiting for exam

  15. abdul 11 November 2013 at 5:04 PM

    thanks for this question

  16. ankur 10 January 2014 at 9:25 PM

    Q no. 9
    is d answer is correct plz check….

  17. Chaudhary Balkrishna 27 May 2014 at 10:13 PM

    Which of the following are loaded in safe mood.
    a. keyboard drive.
    b. Mouse deiver.
    c. VGA drive.
    d. all of the above.

  18. priyadarshan jain 29 June 2014 at 5:17 PM


  19. amarsingh 24 July 2014 at 5:46 PM

    a lot of thanks to provide a good question- ans based on new pattern of exam

  20. yasira 5 January 2015 at 8:50 AM

    it is good.

Leave a Reply