MCQ of Web Designing – Set 5


This set of MCQ Questions is related to Web Designing. This series of Multiple Choice Questions (MCQs) covers Web Deigning Language and Tools such as HTML, XHTML, Java Script, Web Topology & Terminology, Domain Name, Web Hosting & etc. Here is the 5th Set of this series.

MCQ on Web Designing

Multiple Choice Questions on Web Designing

5.1  How to define target in new page in HTML?
A.  <a href = “http://www.ghumti.com/” target = “blank”>Click Here</a>
B.  <a href = “http://www.ghumti.com/” target = “_blank”> Click Here </a>
C.  <a href = “http://www.ghumti.com/” target = “#blank”> Click Here </a>
D.  <a href = “http://www.ghumti.com/” target = “@blank”> Click Here </a>

5.2  In HTML, Uniform Resource Identifier (URI) is used to
A.  To create a frame document .
B.  To create a image map in the webpage.        
C.  To customize the image in the webpage.
D.  To identify a name or a resource on the internet.

5.3  CSS is an acronym for
A.  Cascading Style Sheet
B.  Costume Style Sheet
C.  Cascading System Style
D.  None of the Above

5.4  Which of the following protocol is not used in the Internet
A.  Telnet
B.  WIRL
C.  HTTP
D.  Gopher

5.5  Who invented World Wide Web (WWW)?
A.  Blaise Pascal
B.  Charles Babbage
C.  Herman Hollerith
D.  Tim Berners-Lee

5.6  What is the use of Web Font in HTML ?
A.  that is the core font that is use to develop Web Pages.
B.  that enables to use fonts over the Web without installation.
C.  that is the special font that developed by Microsoft Corp.
D.  All of the Above.

5.7  What is <tt> tag in HTML?
A.  It renders fonts as teletype text font style.
B.  It renders fonts as truetype text font style.
C.  It renders fonts as truncate text font style.
D.  None of the Above.

5.8  What is the use of Forms in HTML?
A.  to display contents of email.
B.  to display animation effect.
C.  to collect user’s input.
D.  None of the Above.

5.9  What is the use of iframe in HTML?
A.  to display a web page within a web page.
B.  to display a web page with animation effect.
C.  to display a web page without browser.
D.  All of the Above.

5.10  FTP is an acronym for
A.  File Transaction Protocol
B.  File Transmission Protocol
C.  File Translation Protocol
D.  File Transfer Protocol

 


 
Click Here for Answers
1 – B / 2 – D / 3 – A / 4 – B / 5 – D / 6 – B / 7 – A / 8 – C / 9 – A / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • which of the following protocol is not used in the internet
  • html objective type questions with answers
  • css mcq questions with answers
  • css multiple choice questions and answers
  • multiple choice questions on internet
  • multiple choice questions on html
  • multiple type question on web designing and internet
  • html mcq with answers
  • css objective type questions and answers
  • css mcq questions and answers

5 Responses to “MCQ of Web Designing – Set 5”

  1. tsehay 23 January 2014 at 4:50 PM

    1 – B / 2 – D / 3 – A / 4 – B / 5 – D

  2. Sheeris 5 June 2014 at 1:47 PM

    Good MCQs Set.

  3. anik 3 September 2014 at 11:05 AM

    hi

  4. BISMARK AMOAH 11 November 2014 at 12:39 AM

    you doing a great job continue with better things. thank you very much

  5. Raghu 3 February 2016 at 3:00 PM

    1-b,2-d,3-a,4-b,5-d
    6-a(or)b,7-a,8-c,9-a,10-a


Leave a Reply