MCQ of Web Designing – Set 4


4.1  What is the correct syntax in HTML for creating a link on a webpage?
A. <LINK SRC= “ghumti.html”>
B. <BODY LINK = “ghumti.html”>
C. <A SRC = “ghumti.html” >
D. < A HREF = “ghumti.html”>

4.2  Which of the following is an attribute of <Table> tag?
A. SRC
B. LINK     
C. CELLPADDING
D. BOLD

4.3  Choose the correct HTML tag to make the text bold?
A. <B>
B. <BOLD>
C. <STRONG>
D. Both A) and C)

4.4  Which HTML tag would be used to display power in expression (A+B)?
A. <SUP>
B. <SUB>
C. <B>
D. <P>

4.5  Choose the correct HTML code to create an email link?
A. <A HREF = “ganesh@ghumti.com”></A>
B. <A HREF = “mailto:ganesh@ghumti.com”></A>
C. <MAIL>ganesh@ghumti.com </MAIL>
D. <A MAILHREF = “ganesh@ghumti.com”></A>

4.6  Choose the correct HTML tag for the largest heading?
A. <H1>
B. <H6>
C. <H10>
D. <HEAD>

4.7  Output of XML document can be viewed in a
A. Word Processor
B. Web browser
C. Notepad
D. None of the above

4.8  What is the correct way of describing XML data?
A. XML uses a DTD to describe data
B. XML uses a description node to describe data
C. XML uses XSL to describe the data
D. XML uses a validator to describe the data

4.9  Comments in XML document is given by:
A. <?_ _ _ _>
B. <!_ _ _ _!>
C. <!_ _ _ _>
D. </_ _ _ _>

4.10  Which statement is true?
A. An XML document can have one root element
B. An XML document can have one child element
C. XML elements have to be in lower case
D. All of the above

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – C / 3 – D / 4 – A / 5 – B / 6 – A / 7 – B / 8 – C / 9 – C / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • output of XML document can be viewed in a
  • Comment in XML document is given by
  • comments in xml document is given by
  • What is the correct way of describing XML data
  • xml mcq
  • Which tag would be used to display power in expresion (A B)2 ?
  • way of describing xml data
  • xml mcq questions with answers
  • mcq on xml
  • objective question html

2 Responses to “MCQ of Web Designing – Set 4”

  1. kenneth mwagomba 1 March 2012 at 12:53 PM

    I found this website to be very educative and good for preparing computer exams.

  2. Sheeris 5 June 2014 at 1:36 PM

    It is best for practice.


Leave a Reply