MCQ of Web Designing – Set 2


2-1.  <TITLE> … </TITLE> tag must be within ________
A. Title
B. Form
C. Header
D. Body

2-2.  Text within <EM> … </EM> tag is displayed as ________
A. bold
B. italic     
C. list
D. indented

2-3.  Text within <STRONG> … </STRONG> tag is displayed as ________
A. bold
B. italic
C. list
D. indented

2-4.  <UL> … </UL> tag is used to ________
A. display the numbered list
B. underline the text
C. display the bulleted list
D. bold the text

2-5.  Which tag is used to display the numbered list?
A. <OL></OL>
B. <DL></DL>
C. <UL></UL>
D. <LI></LI>

2-6.  Which tag is used to display the large font size?
A. <LARGE></LARGE>
B. <BIG></BIG>
C. < SIZE ></SIZE>
D. <FONT></FONT>

2-7.  <SCRIPT> … </SCRIPT> tag can be placed within ________
A. Header
B. Body
C. both A and B
D. none of the above

2-8.  using <P> tag will
A. start a new paragraph
B. break the line
C. end the current paragraph
D. none of the above

2-9.  <TD> … </TD> tag is used for ________
A. Table heading
B. Table Records
C. Table row
D. none of the above

2-10.  Which is true to change the text color to red?
A. <BODY BGCOLOR=RED>
B. <BODY TEXT=RED>
C. <BODY COLOR=RED>
D. none of the above

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – B / 3 – A / 4 – C / 5 – A / 6 – B / 7 – C / 8 – A / 9 – B / 10 – B
 




Incoming search terms:

  • html multiple choice questions and answers pdf
  • html mcq questions with answers pdf
  • web design multiple choice questions and answers
  • web designing multiple choice questions and answers
  • web designing objective questions and answers
  • which tag is used to display the large font size
  • html objective questions and answers pdf
  • multiple choice questions on web designing with answers
  • web designing questions and answers pdf
  • html mcq questions and answers pdf

3 Responses to “MCQ of Web Designing – Set 2”

  1. grace 8 May 2012 at 8:19 PM

    awesme questions……….

  2. priyanka das 9 August 2013 at 12:43 PM

    2-10)answer will be A not B.

  3. priyanka das 9 August 2013 at 1:07 PM

    sorry i read the question wrong…it will be B


Leave a Reply