MCQ of Web Designing – Set 1


1-1.  What is the full form of HTML?
A. Hyper text markup language
B. Hyphenation text markup language
C. Hyphenation test marking language
D. Hyper text marking language

1-2.  What is the full form of HTTP?
A. Hyper text transfer protocol
B. Hyper text transfer package     
C. Hyphenation text test program
D. none of the above

1-3.  What is a search engine?
A. a program that searches engines
B. a web site that searches anything
C. a hardware component
D. a machinery engine that search data

1-4.  What is the full form of TCP/IP?
A. transmission control protocol / internet protocol
B. telephone call protocol / international protocol
C. transport control protocol / internet protocol
D. none of the above

1-5.  HTML document start and end with which tag pairs?
A. <HEAD>….</HEAD>
B. <BODY>….</BODY>
C. <HTML>….</HTML>
D. <WEB>….</WEB>

1-6.  Which tag is used to create body text in HTML?
A. <HEAD>
B. <TEXT>
C. <TITLE>
D. <BODY>

1-7.  “Yahoo”, “Infoseek” and “Lycos” are _________?
A. Search Engines
B. Browsers
C. News groups
D. None of the above

1-8.  What does the .com domain represents?
A. Education domain
B. Commercial domain
C. Network
D. None of the above

1-9.  In Satellite based communication, VSAT stands for?
A. Very Small Aperture Terminal
B. Varying Size Aperture Terminal
C. Very Small Analog Terminal
D. None of the above

1-10.  Outlook Express is a _________
A. E-Mail Client
B. Browser
C. Search Engine
D. None of the above

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – A / 3 – B / 4 – A / 5 – C / 6 – D / 7 – A / 8 – B / 9 – A / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • web designing mcq
  • mcq on web designing
  • HTML document start and end with which tag pairs
  • mcq of web designing
  • web design mcq
  • yahoo infoseek and lycos are
  • mcqs on web designing
  • in satellite based communication VSAT stands for
  • mcq on search engines
  • mcqs of web designing

5 Responses to “MCQ of Web Designing – Set 1”

  1. Shankar Aryal 19 May 2012 at 8:55 AM

    It is great website who prepare PSC Exam. thanks a lot for giving me more information about computer operator….

  2. Prasanna Kumar 2 July 2012 at 10:36 AM

    I like this website very much.

  3. sudha 7 December 2012 at 12:43 PM

    thnx this web site help me in study

  4. preety 12 December 2013 at 8:59 AM

    Thanx this website helps me alot to check my knowledge in HTML

  5. Najma Shahzadi 16 February 2014 at 8:27 PM

    Thanx this website is very helpful for preperation of my web xamz


Leave a Reply