MCQ of PHP (Php Hypertext Preprocessor) – Set 2


Another new MCQ Questions with Answer on the category of PHP (Php Hypertext Preprocessor). In this set you will get 10 Objective Questions with Answer related to Php Hypertext Preprocessor (PHP). Four options are given to each questions as possible answer but only one option is the correct one, select your answer and tally with the given correct answer. Correct answer are given below of this Questions Set.

MCQ of PHP

Multiple Choice Questions of PHP
(Php Hypertext Preprocessor)

2-1. What is the use of strlen( ) function in PHP?
A. It returns the type of a string
B. It returns the value of a string
C. It returns the length of a string
D. It returns the subset value of a string

2-2. Which of the following is the Concatenation Operator in PHP?
A. + (Plus)
B. . (dot)      
C. & (Ampersand)
D. % (Percentage)

2-3. Which of the following is not PHP Loops?
A. while
B. do while
C. for
D. do for

2-4. What is the use of strpos( ) function in PHP?
A. Search for a number within a string
B. Search for a Spaces within a string
C. Search for a character/text within a string
D. Search for a Capitalized string/text with in a string

2-5. Where setcookie( ) function must appear in PHP?
A. Before tag
B. After tag
C. In tag
D. Anywhere

2-6. What does the hash (#) sign mean in PHP?
A. It indicates lines that are commented out.
B. It indicates variable declaration.
C. It indicates function declaration.
D. No uses in PHP.

2-7. How to define a variable in PHP?
A. $variable_name = value
B. $variable_name = value;
C. $variable_name == value;
D. $variable_name as value;

2-8. The uses of strcmp( ) function in PHP?
A. It compare strings including case
B. It compare strings excluding case
C. It compare strings only Uppercase
D. It compare strings only lowercase

2-9. What will be the result of combining a string with another data type in PHP?
A. int
B. float
C. string
D. double

2-10. Data for a cookie stored in _________ in PHP?
A. In ISP Computer
B. In User’s Computer
C. In Server Computer
D. It depends on PHP Coding

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – B / 3 – D / 4 – C / 5 – A / 6 – A / 7 – B / 8 – A / 9 – C / 10 – B
 




Incoming search terms:

  • hypertext is text that mcq
  • cookies in php mcq
  • MCQ on Cookies in php
  • the session star function must appear before body tag mcq ans
  • what is string hypertext preprocessor
  • What is the result of combining a string with another data type in PHP? mcq

Leave a Reply