MCQ of Microsoft Word (Shortcut Keys) – Set 9


In this series of MCQ Questions, you will get Multiple Choice Questions related with Shortcut Keys of Microsoft Word. Combinations of the keys that causes a specific command to be executed is called Shortcut Keys. Typically, shortcut keys are combined with the Ctrl or Alt keys. In Microsoft Word Shortcut keys can be define as needed.

MCQ on Microsoft Word

Multiple Choice Questions on Microsoft Word (Shortcut Keys)

9-1. Ctrl + A
A. Align Right
B. Select All
C. Change font
D. Save document

9-2. Ctrl + B
A. Search the selected text
B. Paste the selected text        
C. Bold the selected text
D. Open the specified file

9-3. Ctrl + C
A. Copy the selected text
B. Cut the selected text
C. Print the selected text
D. Paste the selected text

9-4. Ctrl + D
A. Delete Dialog Box
B. Font Dialog Box
C. Delete All
D. Do nothing

9-5. Ctrl + E
A. Exit Application
B. Select All
C. Clear All
D. Align Center

9-6. Ctrl + F
A. Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
B. Open Page Setup Dialog box with activating Layout Tab
C. Open Font Dialog Box with activating Font tab
D. Open File Save as Dialog box

9-7. Ctrl + G
A. Open Paragraph Dialog box activating Goto Tab
B. Open Page Setup Dialog box activating Goto Tab
C. Open Find and Replace Dialog box with activating Goto Tab
D. Open Goto Dialog box

9-8. Ctrl + H
A. Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab
B. Open Format Dialog box activating Insert Hyper Link tab
C. Open Insert Dialog box activating Insert Hyper Link Tab
D. Open Insert Hyper Link Dialog box

9-9. Ctrl + I
A. Italic
B. Left Indent
C. Save Document
D. Close Document

9-10. Ctrl + J
A. Align Justify
B. Insert Hyperlink
C. Search
D. Print

 


 
Click Here for Answers
1 – B / 2 – C / 3 – A / 4 – B / 5 – D / 6 – A / 7 – C / 8 – A / 9 – A / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • ms word multiple choice questions
  • mcq on ms-word
  • multiple choice question on ms word
  • multiple choice questions in microsoft word
  • multiple choice question on microsoft word
  • ms office questions competitive exams
  • m c q question from insert tab
  • mcq in word you can align the selected
  • mcqs on computer shortcut keys
  • Mcq of ms word set 9

9 Responses to “MCQ of Microsoft Word (Shortcut Keys) – Set 9”

  1. Navpreet Singh 29 February 2012 at 10:32 AM

    The site is very useful,puposeful and helpful. I found this site very helpful in perparing competitive exams.

  2. NALIKA PERERA 16 May 2012 at 12:54 PM

    This site is a very very useful and helpful site. Thank you very much

  3. jatin 26 June 2012 at 12:05 PM

    wow this is a useful website

  4. Pradeep Singh Tomar 23 September 2012 at 10:07 PM

    This Website is Very Useful to make a expert computer professional and to crack any exam related to computer.

  5. alok pal 21 February 2013 at 3:55 PM

    thank you
    i am intrestring

  6. Burhan uddin 7 December 2013 at 9:52 AM

    very informative website for computer related peoples. a lot of thanks


Leave a Reply