MCQ of Microsoft Word (Shortcut Keys) – Set 12


This is another set of MCQ Questions on Shortcut Keys of Microsoft Word. In Microsoft word we can use other keys than alphabet key as shortcut keys like Home, End, PageUp, PageDown etc…, These Shortcut Keys are also combined with Ctrl key.

MCQ on Microsoft Word

Multiple Choice Questions on Shortcut Keys of Microsoft Word

12-1. “Ctrl + Backspace” is used to
A. Delete the single letter just before the cursor
B. Delete the single letter just after the cursor
C. Delete the word just before the cursor
D. Delete the word just after the cursor

12-2. “Ctrl + Delete” is used to
A. Delete the word just after the cursor
B. Delete the word just before the cursor        
C. Delete the single letter just after the cursor
D. Delete the single letter just before the cursor

12-3. “Ctrl + Home” is used to
A. Moves the cursor to the beginning of Document
B. Moves the cursor to the beginning of Line
C. Moves the cursor to the beginning of Paragraph
D. All of the above

12-4. “Ctrl + End” is used to
A. Moves the cursor to the end of Line
B. Moves the cursor to the end of Document
C. Moves the cursor to the end of Paragraph
D. None of the Above

12-5. “Ctrl + PageUp” is used to
A. Moves the cursor one Page Up
B. Moves the cursor one Paragraph Up
C. Moves the cursor one Screen Up
D. Moves the cursor one Line Up

12-6. “Ctrl + PageDown” is used to
A. Moves the cursor one Paragraph Down
B. Moves the cursor one Page Down
C. Moves the cursor one Line Down
D. Moves the cursor one Screen Down

12-7. “Ctrl + Left Arrow” is used to
A. Moves the cursor beginning of the Line
B. Moves the cursor one word left
C. Moves the cursor one paragraph up
D. Moves the cursor one paragraph down

12-8. “Ctrl + Right Arrow” is used to
A. Moves the cursor one word right
B. Moves the cursor end of the line
C. Moves the cursor end of the document
D. Moves the cursor one Paragraph down

12-9. “Ctrl + Up Arrow” is used to
A. Moves the cursor one page up
B. Moves the cursor one line up
C. Moves the cursor one screen up
D. Moves the cursor one paragraph up

12-10. “Ctrl + Down Arrow” is used to
A. Moves the cursor one paragraph down
B. Moves the cursor one line down
C. Moves the cursor one page down
D. Moves the cursor one screen down

 


 
Click Here for Answers

1 – C / 2 – A / 3 – A / 4 – B / 5 – A / 6 – B / 7 – B / 8 – A / 9 – D / 10 – A




Incoming search terms:

  • multiple choice questions on ms word
  • microsoft word multiple choice questions
  • objective type questions of ms word
  • multiple choice questions in ms word
  • objective type questions in ms word
  • ms word objective type questions
  • multiple choice question of ms word
  • multiple question in ms word
  • short questions on ms word
  • multiple choice questions for ms word

Leave a Reply