MCQ of Microsoft Word (Shortcut Keys) – Set 11


In this series of MCQ Questions on Shortcut Keys of Microsoft Word. These Shortcut Keys are combine with Ctrl key. Two sets of MCQ Questions of Shortcut Keys (alphabet A to J and K to T) are presented in previous sets. In this set continuing from alphabet U to Z and other keys.

MCQ on Microsoft Word

Multiple Choice Questions on Shortcut Keys of Microsoft Word

11-1. Ctrl + U
A. Undelete the previously deleted text
B. Undo the last changes
C. Underline the document name
D. Underline the selected text

11-2. Ctrl + V
A. Paste Texts in the beginning of Document
B. Paste Images in the beginning of Document        
C. Paste Tables at the middle of Document
D. None of the above

11-3. Ctrl + W
A. Save and Print the Document
B. Save and Close Word Application
C. Save and Close document
D. Without Save, Close Document

11-4. Ctrl + X
A. Close Document
B. Close Word Application
C. Cut the Selected Contents
D. Copy the Selected Contents

11-5. Ctrl + Y
A. Undo the last Action
B. Repeat the last Action
C. Delete the last page
D. Delete the first page

11-6. Ctrl + Z
A. Undo the last Action
B. Redo the last Action
C. Add the new page
D. Paste the contents from clipboard

11-7. Page Up Key
A. Moves the cursor one line up
B. Moves the cursor one screen up
C. Moves the cursor one page up
D. Moves the cursor one paragraph up

11-8. Page Down Key
A. Moves the cursor one line down
B. Moves the cursor one page down
C. Moves the cursor one screen down
D. Moves the cursor one paragraph down

11-9. Home Key
A. Moves the cursor beginning of the document
B. Moves the cursor beginning of the paragraph
C. Moves the cursor beginning of the screen
D. Moves the cursor beginning of the line

11-10. End Key
A. Moves the cursor end of the line
B. Moves the cursor end of the document
C. Moves the cursor end of the paragraph
D. Moves the cursor end of the screen

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – D / 3 – C / 4 – C / 5 – B / 6 – A / 7 – B / 8 – C / 9 – D / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • ms office 2010 objective questions and answers
  • microsoft office 2010 objective questions and answers
  • ms word short question
  • short question of ms word
  • ms word shortcut keys
  • ms word 2010 question
  • multopal qustiosns sartcut key
  • ms word shortcut keys online test mcq
  • multiple question of short cut key of ms word with answ
  • whitch key is used to move a cursor into beginning of a line of text mcq question

One Response to “MCQ of Microsoft Word (Shortcut Keys) – Set 11”

  1. venkat 4 August 2014 at 11:35 PM

    excellent work


Leave a Reply