MCQ of Microsoft Word – Set 7


7-1. Which key do you press to force a page break?
A. CTRL+ALT
B. CTRL+ break
C. CTRL+ Enter
D. none of the above

7-2. Which menu do you choose to create footer? (in MS Office 2003)
A. format, header and footer
B. view, footer
C. insert, header and footer
D. view, header and footer

7-3. Which menu do you choose to create header? (in MS Office 2003)
A. format, header and footer
B. view, header
C. insert, header and footer
D. view, header and footer

7-4. Which menu do you choose to shade words and paragraph?
A. format, borders and shading
B. insert, borders and shading
C. view, shading
D. none of the above

7-5. to view headers and footers, you must switch to
A. normal view
B. print layout view
C. print preview mode
D. both B and C

7-6. Which of the following can you change using the page setup dialog box?
A. margins
B. page orientation
C. vertical alignment
D. all of the above

7-7. By default, your document prints with:
A. 1 inch top and bottom margins
B. a portrait orientation
C. 1.25 inches left and right margins
D. all of the above

7-8. switching between portrait and landscape modes involves the:
A. header and footer toolbar
B. print layout view
C. page setup dialog box
D. none of the above

7-9. What happens when you insert an AutoShape by simply clicking in the document?
A. it appears near the insertion point
B. it is inserted in its default size
C. is selected
D. all of the above

7-10. What must be used to control the layering of objects?
A. formatting toolbar
B. picture toolbar
C. drawing toolbar
D. image toolbar

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – D / 3 – D / 4 – A / 5 – D / 6 – D / 7 – D / 8 – C / 9 – D / 10 – C
 




Incoming search terms:

  • ms word mcq questions answers
  • ms word questions and answers pdf
  • mcq on ms word with answer
  • yhs-per_003
  • ms word multiple choice questions and answers pdf
  • ms word mcq with answers
  • mcq on ms word 2003
  • ms word 2003 questions and answers
  • mcq word 2003
  • mCQ ON MS-EXCEL

3 Responses to “MCQ of Microsoft Word – Set 7”

  1. Jamuna Khanal 15 February 2011 at 10:35 PM

    Hurrey! I got all questions correct.
    add more questions please

  2. bandeep 30 December 2013 at 10:27 AM

    sir,
    In the answer of 2nd and 3rd ques. the method to insert header or footer is by view or by insert option in menu bar.

  3. Keyur Dudhat 30 January 2014 at 9:04 PM

    its very helfull for BCA students..ty :)


Leave a Reply