MCQ of Microsoft Word – Set 1


1-1. Which option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord?
A. New
B. Quit
C. Close
D. Exit

1-2. Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorized options?
A. Menu bar
B. Status Bar
C. Tool bar
D. Scroll bar

1-3. Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes?
A. Standard
B. Formatting
C. Print Preview
D. None of these

1-4. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?
A. Down Cursor Key
B. Enter Key
C. Shift + Enter
D. Ctrl + Enter

1-5. Which menu in MSWord can be used to change character size and typeface?
A. View
B. Tools
C. Format
D. Data

1-6. By default, on which page the header or the footer is printed?
A. on first page
B. on alternate page
C. on every page
D. none of the above

1-7. In MS-Word, for what does ruler help?
A. to set tabs
B. to set indents
C. to change page margins
D. All of the above

1-8. Using Find command in Word, we can search?
A. characters
B. formats
C. symbols
D. All of the above

1-9. MS-Word automatically moves the text to the next line when it reaches the right edge of the screen and is called?
A. Carriage Return
B. Enter
C. Word Wrap
D. None of the above

1-10. Selecting text means, selecting?
A. a word
B. an entire sentence
C. whole document
D. any of the above

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – A / 3 – B / 4 – B / 5 – C / 6 – C / 7 – D / 8 – D / 9 – C / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • ccc mcq
  • using find command in word we can search
  • which key should be pressed to start a new paragraph in ms word
  • mcq questions for ccc
  • mcq ccc
  • in ms word for what does ruler help
  • which option in file pull down menu is used to close a file in ms word
  • ms-word automatically moves the text to the next line when it reaches the right edge of the screen and is called?
  • which bar is usually located below the title bar that provides categorized options
  • mcq for ccc

17 Responses to “MCQ of Microsoft Word – Set 1”

  1. Fayyaz Qureshi 16 April 2012 at 12:57 PM

    NIce

  2. rich khadka 10 October 2012 at 8:52 PM

    thans a lot it helped me a lot

  3. chintu 2 November 2012 at 9:26 PM

    thanks

  4. alok pal 22 February 2013 at 3:56 PM

    thanks

  5. Nisar Sukhera 3 May 2013 at 8:19 AM

    thank you for this site

  6. Lalit 17 June 2013 at 1:22 PM

    Thanks a lot to u. It is very helpful for me……….

  7. dinith 7 May 2014 at 9:46 PM

    super

  8. Sheeris 5 June 2014 at 2:58 PM

    Good Job.

  9. amit pandey 14 June 2014 at 4:21 PM

    sir please sent me some more important question on ccc

  10. sridhar 10 July 2014 at 1:15 AM

    THANKS THANKS………….

  11. prasanth 12 October 2014 at 12:40 PM

    answer for these question

  12. prasanth 12 October 2014 at 12:53 PM

    i got it answer before didn’t check properly

  13. Subramanya chari 27 September 2015 at 11:50 PM

    Nice general questions.

  14. Cool Jai 17 October 2015 at 5:24 PM

    It helped me a lot and I scored well in exam

  15. Cool Jai 17 October 2015 at 5:24 PM

    Hi I scored well in exam..thanks

  16. Love Light Oli 19 January 2016 at 8:00 AM

    Sir Question No. 4 ko Option D pni tw correct ans hola ni.


Leave a Reply