MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 7


In this MCQ Question set you will get 10 Multiple Choice Questions in the category of Microsoft PowerPoint . Four options are given to each questions but only one option is correct answer, select your answer and check with the correct answer. Correct answers are given at the bottom of this Question Set.

MCQ of Microsoft PowerPoint

Multiple Choice Questions of Microsoft PowerPoint

7-1 What is “Motion Path” in PowerPoint?
A. A path to move items on a slide
B. A path where PowerPoint file saved
C. A path where PowerPoint Program installed
D. None of above

7-2 What is the shortcut key to start presentation from current slide?
A. F5
B. Alt + F5      
C. Ctrl + F5
D. Shift + F5

7-3 What is to be use to add text in Slide?
A. Text Box
B. Note Box
C. Text Layer
D. Comment Box

7-4 Which of following is not PowerPoint views?
A. Page View
B. Print View
C. Normal View
D. Outline View

7-5 What is the easiest way to place same graphic in same place in all slides
A. Place graphic in Notes Master
B. Place graphic in Slide Master
c. Place graphic in Handout Master
D. Place graphic manually in all slide

7-6 To add a Header/Footer in Handout
A. View -> Page Setup
B. View -> Header/Footer
C. View -> Handout Master
D. None of Above

7-7 Slide Transaction can be apply to
A. Current Slide
B. Selected Slides
C. All Slides
D. All of the above

7-8 What is defined by Handout Master?
A. Slide Formatting
B. Slide Transaction
C. Layout of Handout
D. Layout of Slide

7-9 Which of the following can be use as slide background?
A. Gradient
B. Texture
C. Picture
D. All of the Above

7-10 Holding down the Shift key and rotate the image will rotate in increments of
A. 10 degrees
B. 15 degrees
C. 20 degrees
D. 25 degrees

 


 
Click Here for Answers

1 – A / 2 – D / 3 – A / 4 – A / 5 – B / 6 – C / 7 – D / 8 – C / 9 – D / 10 – B




Incoming search terms:

  • mcqquestions com
  • powerpoint mcq questions
  • mcq on ms powerpoint
  • mcq questions on ms powerpoint
  • mcq on power point
  • the spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu
  • ms powerpoint mcq
  • ms powerpoint mcq questions
  • powerpoint questions
  • powerpoint mcqs

2 Responses to “MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 7”

  1. bandeep 31 December 2013 at 10:33 AM

    for 2 question the answer is A

    • Ganesh Maharjan 31 December 2013 at 4:09 PM

      Sorry Bandeep, The given Answer is the correct one, Please try yourself.
      Thanks


Leave a Reply