MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 6


In this series of MCQ Question set you will get 10 Multiple Choice Questions of Microsoft PowerPoint and four options to each questions, only one options is correct answer. Select your answer and check with the correct answer given at the bottom of this Question Set.

MCQ of Microsoft PowerPoint

Multiple Choice Questions of Microsoft PowerPoint

6-1 PowerPoint Application allows you to produce
A. Animated Presentations
B. Paper Printouts of Slides
C. Notes for the Speaker
D. All of the above.

6-2 What is the use of Notes in slides?
A. It will be displays at the time of Slide Presentation
B. This is just Note about the slide      
C. This is just for printing purpose only
D. Notes cannot be inserted in Slides

6-3 Which of the following is correct regarding the Background of slides
A. Background color of slides can be change
B. Picture can be set as Slide Background
C. Texture can be set as Slide Background
D. All of the Above

6-4 How to change the order of Slides in Presentation?
A. On Slide Sorter View, click on the Soft Slides
B. On Slide Sorter View, click on the slide and drag to required position
C. On Slide Thumbnail view, click on the slide and drag to required position
D. Slides order cannot be changed once it created

6-5 How to create additional Guide Lines?
A. by holding Ctrl key, click on existing Guide Line and drag
B. by holding Alt key, click on existing Guide Line and drag
C. by holding Ctrl + Alt key, click on existing Guide Line and drag
D. Additional Guide Lines cannot be created

6-6 How to insert Tables in Slide?
A. Insert Table from Insert menu
B. Click on Insert Table in content pane of blank slide
C. Option A & B
D. Tables cannot be inserted in slides

6-7 What is the use of Researching Timings?
A. This option allows you to rearrange slides
B. This option allows you to set the time of animations
C. This option allows you to rehearsal of slide presentation
D. There is no such option in PowerPoint

6-8 How to show the same presentation continuously?
A. by enabling the option “Loot continuously until ‘Esc'”
B. by enabling the option “Repeat Presentation”
C. by enabling the option “Show same Presentation”
D. Presentation cannot be continue once it finished

6-9 What is Custom Shows in PowerPoint?
A. Use the only some parts of the monitor is called Custom Shows
B. The Presentation which can present only on particular date
C. Creating Presentations within a Presentation
D. There is no option of Custom Shows

6-10 What is the use of “Hide Slide” option?
A. to hide the selected slides during Presentation
B. to hide the selected slides during Editing
C. to hide the selected slides during Printing
D. to hide the selected slides during Deleting

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – B / 3 – D / 4 – B / 5 – A / 6 – C / 7 – B / 8 – A / 9 – C / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • PowerPoint Application allows you to produce
  • MCQ POWERPOINT PAPER
  • option which cannot be chosen while printing the slides in ms power point
  • option which cannot be chosen while printing the slides in ms power point?
  • multiple choice question mcq from powderpoint
  • is there researching timings option in ms powerpoint
  • in ms office powerpoint what is the use of researching timings?
  • researching timigs in ms office
  • in MS powerpoint what is the use of researching timing
  • MS Office PowerPoint what is the use of Researching Timings

One Response to “MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 6”

  1. Ali Tariq 10 December 2012 at 6:32 PM

    i like your website


Leave a Reply