MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 4


4.1  Which type of template provides a design concept, fonts & color scheme for presentation?
A.  Format
B.  Design
C.  Content
D.  Normal

4.2  In Normal view, this tab displays the content of each slide.
A.  Slides
B.  View       
C.  Sort
D.  Outline

4.3  Which is the menu to create a text box on a slide.
A.  View -> Text Box
B.  Tools -> Text Box
C.  Insert -> Text Box
D.  Format -> Text Box

4.4  Which is not the one of view options provided by PowerPoint to look at and modify presentation.
A.  Slide Show
B.  Format Slide
C.  Slide Sorter
D.  Normal

4.5  In PowerPoint, when the mouse pointer appears as this it indicates that the Draw Table feature is on
A.  Solid plus sign
B.  Solid arrow
C.  I-beam
D.  Pencil

4.6  Which is the menu command to recolor a picture on a slide
A.  Insert -> Picture -> Recolor
B.  Tools -> Picture -> Recolor
C.  Format -> Picture -> Recolor
D.  Edit -> Picture -> Recolor

4.7  PowerPoint design templates are stored in a file with this extension.
A.  .ptt
B.  .pot
C.  .ppt
D.  .dtp

4.8  In Power Point, this is a container for text or graphics.
A.  Slide master
B.  Table
C.  Placeholder
D.  Text box

4.9  This is the menu command used to apply a design template in PowerPoint.
A.  Tools -> Slide Design
B.  Format -> Slide Design
C.  Insert  -> Slide Design
D.  Insert -> Slide Design

4.10  This task pane shows the design that is currently being used in a presentation.
A.  Slide Show
B.  Slide Style
C.  Slide Design
D.  Slide Format

 


 
Click Here for Answers
1 – B / 2 – D / 3 – C / 4 – B / 5 – D / 6 – C / 7 – B / 8 – D / 9 – B / 10 – C
 




Incoming search terms:

  • in normal view this tab displays the content of each slide
  • in powerpoint this is a container for text or graphics
  • mcq on ppt
  • in powerpoint when the mouse pointer appears as this it indicates that the draw table feature is on
  • this task pane shows the design that is currently being used in a presentation
  • in power point this is a container for text or graphics
  • tables on power point
  • which is the menu to create a text box on a slide
  • is the menu command used to apply a design template in PowerPoint
  • what is answer of this task pane shows the design that is currently being used in a presentation

Leave a Reply