MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 2


2-1.  Slides can have
A. title, text, graphs
B. drawn objects, shapes
C. clipart, drawn art, visual
D. any of the above

2-2.  A Chart can be put as a part of the presentation using
A. Insert -> Pictures –> Chart
B. Insert –> Chart     
C. Edit –> Chart
D. View -> Chart

2-3.  We can replace a font on all slides with another font using the option :
A. Edit –> Fonts
B. Tools –> Fonts
C. Tools -> Replace Fonts
D. Format -> Replace Fonts

2-4.  Which key on the keyboard can be used to view Slide show?
A. F1
B. F2
C. F5
D. F10

2-5.  Which option in PowerPoint allows you to create a package of your presentation for showing to another computer?
A. Save As
B. Save and Go
C. Pack and Go
D. Web and Go

2-6.  Which view in Power Point can be used to enter Speaker Comments?
A. Normal
B. Slide Show
C. Slide Sorter
D. Notes Page view

2-7.  Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation?
A. Slider Timings
B. Slider Timer
C. Rehearsal
D. Slide Show Setup

2-8.  Which option can be used to create a new slide show with the current slides but presented in a different order?
A. Rehearsal
B. Custom Slide show
C. Slide Show Setup
D. Slide Show View

2-9.  Which of the following is an example for Automatic Text formatting?
A. Underlining Hyperlink
B. Adjusting extra space
C. Replacing two – s with a hyphen
D. All of the above

2-10.  Power Point can display data from which of the following add-in software of MS Office?
A. Equation Editor
B. Organization Chart
C. Photo Album
D. All of these

 


 
Click Here for Answers

1 – D / 2 – A / 3 – D / 4 – C / 5 – C / 6 – D / 7 – C / 8 – B / 9 – D / 10 – D




Incoming search terms:

  • ms office objective questions and answers
  • ms powerpoint 2007 objective questions and answers
  • ms office 2007 multiple choice question and answer
  • ms office 2007 objective questions and answers
  • which option can be used to set custom timings for slides in a presentation
  • ms word 2007 objective questions and answers
  • ms excel 2007 objective questions and answers
  • which view in ms power point can be used to enter speaker comments
  • ms powerpoint objective questions and answers
  • mcq questions ms office 2007

5 Responses to “MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 2”

  1. Sanklp 22 March 2011 at 1:55 PM

    2-8. Which option can be used to create a new slide show with the current slides but presented in a different order?
    A. Rehearsal
    B. Custom Slide show
    C. Slide Show Setup
    D. Slide Show View

    In Microsoft Office 2003, there only “Custom Show” menu. B. is Mistake answer on your answer sheet.

    • Ganesh Maharjan 23 March 2011 at 1:42 PM

      Dear Sanklp,

      Regarding the Questions no 2-8,
      In Microsoft Office 2007, there is option of “Custom Slide show” but in Office 2003 there is only “Custom Show” as you mark out.

      Anyway thanks for your feedback.

  2. Abdul Hafeez 22 June 2011 at 1:05 PM

    Very Nice

  3. vinod 25 June 2013 at 5:11 PM

    good content..

  4. chandr prakash joshi 7 August 2013 at 10:36 PM

    nice


Leave a Reply