MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 1


1-1.  Power Point presentation is a collection of ________
A. Slides and Handouts
B. Speaker’s notes
C. Outlines
D. All of the above

1-2.  How can the slide show be repeated continuously?
A. loop continuously until ‘Esc’
B. repeat continuously    
C. loop more
D. none

1-3.  From where can we set the timing for each object?
A. slide show, custom transition
B. Slide show, Slide transition
C. slide show, custom animation
D. view, slide sorter

1-4.  The arrangement of elements such as Title and subtitle text, pictures, tables etc. is called :
A. Layout
B. Presentation
C. Design
D. Scheme

1-5.  A File which contains readymade styles that can be used for a presentation is called :
A. AutoStyle
B. Template
C. Wizard
D. Pre formatting

1-6.  After choosing a predefined template, which option has to be chosen to change the background color?
A. Design Template
B. Color Scheme
C. Animation Scheme
D. Color Effects

1-7.  Ellipse Motion is a predefined ________
A. Design Template
B. Color Scheme
C. Animation Scheme
D. None of these

1-8.  Animation Schemes can be applied to ________ in the presentation.
A. All slides
B. Select slides
C. Current Slide
D. All of the above

1-9.  To insert new slide in the current Presentation, we can choose:
A. Ctrl+M
B. Ctrl+N
C. Ctrl+O
D. Ctrl+F

1-10.  To open the existing presentation, press
A. Ctrl + L
B. Ctrl + N
C. Ctrl + A
D. Ctrl + O

 


 
Click Here for Answers

1 – D / 2 – A / 3 – C / 4 – A / 5 – B / 6 – B / 7 – C / 8 – D / 9 – A / 10 – D




Incoming search terms:

  • ellipse motion is a predefined
  • powerpoint presentation is a collection of
  • the arrangement of elements such as title and subtitle
  • powerpoint questions for students
  • how can the slide show be repeated continuously
  • the arrangement of elements such as title and subtitle text pictures tables etc is called
  • a file which contains readymade styles that can be used for a presentation is called
  • a file which contains readymade styles that can be used in a presentation is called
  • to insert new slide in the current presentation we can choose
  • powerpoint presentation is a collection of what

5 Responses to “MCQ of Microsoft PowerPoint – Set 1”

  1. Well, this is a set of nice questions. I can refer my students to this post. By the way, May I use these question on my Practice Test Quiz with your permission?

    • Ganesh Maharjan 24 March 2011 at 12:23 PM

      Dear Suresh,
      Thank you for your feed back. Sure you can refer to students or use these questions on your Practice Test Quiz but don’t forget to give some credit to me…

      Thanks,

      • Akber Imam (Islamabad) 21 September 2011 at 4:26 PM

        Hi Dear Ganesh;
        May God bless you my freind.Your effort gives me great help & yes all credit goes to you.
        Stay safe & sound.

        Akber Imam
        (CA student ICAP)

  2. sam 10 September 2012 at 9:52 AM

    dear GANESH,
    thanks for the ques. it helped a lot to me.

  3. Rasha 13 September 2012 at 8:54 PM

    Good set of Questions !!


Leave a Reply