MCQ of Microsoft Excel – Set 9


A new set of MCQ Questions on the category of Microsoft Excel. In this set you will get 10 Multiple Choice Questions related to the Microsoft Excel. For each questions there are four options but only one options is the correct option. Correct answer of these questions are given at the bottom of this question set.

Microsoft Excel

Multiple Choice Questions of Microsoft Excel

9-1. What is the AutoComplete feature of Excel?
A. It automatically completes abbreviated words
B. It completes text entries that match an existing entry in the same column
C. It completes text and numeric entries that match an existing entry in the same column
D. It completes text entries that match an existing entry in the same worksheet

9-2. Which of the following is correct?
A. =AVERAGE(4, 5, 6, 7)
B. =AVERAGE(A1, B1, C1)              
C. =AVERAGE(A1:A9, B1:B9)
D. =All of the above

9-3. Which of the following function will return a value of 8?
A. ROUNDUP(8.4999, 0)
B. ROUNDDOWN(8.4999, 0)
C. ROUND(8.4999, 0)
D. Only B and C

9-4. How to restrict to run a macro automatically when starting Microsoft Excel?
A. Hold down the SHIFT key during startup
B. Hold down the CTRL key during startup
C. Hold down the ESC key during startup
D. Hold down the ALT key during startup

9-5. How to remove the unwanted action from recorded macro without recording the whole macro again?
A. By using the Find and Edit Action Option
B. By clicking on the Refresh button in the Macro toolbar
C. By edit the macro in the Visual Basic Editor
D. Macro cannot be edited.

9-6. What should be add before a fraction to avoid entering it as a date?
A. //
B. FR
C. Zero
D. Zero Space

9-7. Which of the following function will use to find the highest number in a series of number?
A. MAX(B1:B3)
B. MAXIMUM (B1:B3)
C. HIGH (B1:B3)
D. HIGHEST(B1:B3)

9-8. What does the NOW() function return?
A. It returns the serial number of the current date and time
B. It returns the serial number of the current date
C. It returns the serial number of the current time
D. None of the above

9-9. What value will display if the formula = “$55.00″+5 is entered into a cell?
A. $60
B. 60
C. “$55.00″+5
D. $60.00

9-10. What is the shortcut key to insert current date in a cell?
A. CTRL + D
B. CTRL + T
C. CTRL + ;
D. CTRL + /

 

 


 
Click Here for Answers

1 – B / 2 – D / 3 – D / 4 – A / 5 – C / 6 – D / 7 – A / 8 – D / 9 – B / 10 – C




Incoming search terms:

  • excel multiple choice questions
  • ms excel multiple choice questions and answers
  • ms excel mcq questions and answers
  • multiple choice questions on ms excel
  • mcq on microsoft excel
  • multiple choice questions on excel
  • microsoft excel multiple choice questions
  • ms excel objective questions
  • ms excel mcq questions answers
  • ms excel objective type questions and answers

4 Responses to “MCQ of Microsoft Excel – Set 9”

  1. lal bahadur thapa 10 April 2012 at 1:22 PM

    correct answer Q. no.of 8 now() function is the current date & time.

    • Ganesh Maharjan 14 May 2012 at 7:57 PM

      yes you’re right, the now() function returns the current Date and Time but there is no such options is not available so the answer is none of the above…!

  2. SP 20 June 2012 at 9:35 PM

    I think Answer of Q. NO. 9-9 is incorrect the correct Ans. must be option C.

    • Ganesh Maharjan 22 August 2012 at 9:46 PM

      Did you tried by yourself? Then you must get the same result as I given the answer. I think you forget to put = (equal sing) at the beginning. The Questions clearly says that “if the formula entered” so the formula begins with = (equal sign), Right?


Leave a Reply