MCQ of Microsoft Excel – Set 6


6-1. B7:B9 indicates:
A. Cells B7 and cell B9 only.
B. Cells B7 through B9.
C. Cell B8 only.
D. None of the above.

6-2. The Cancel and Enter buttons appear in the:
A. Title bar
B. Formula bar
C. Menu bar
D. Sheet tabs

6-3. MS-EXCEL can be used to automate
A. Financial statements, Business forecasting
B. Transaction registers, inventory control
C. Accounts receivable, accounts payable
D. Any of the above

6-4. NOT, AND, OR and XOR are
A. Logical Operators
B. Arithmetic operators
C. Relational operators
D. None of the above

6-5. In a report, you need to show the monthly rainfall in Nepal. The best way to do this is to insert a
A. calendar
B. photograph of rainfall
C. chart showing rainfall amounts
D. database of rainfall

6-6. You want to record experiment information and create a chart that shows the rate of crystal growth over a period of time. The best application to use would be:
A. word processing
B. spreadsheet
C. database
D. graphics

6-7. You are editing an worksheet that you had previously saved. If you want to save the edited sheet without losing the original one, which command should you use?
A. New
B. Save As
C. Edit
D. Save

6-8. If you want to have a blank line after the title in a worksheet, what is the best thing for you to do?
A. Re-format the spreadsheet
B. Insert a row
C. Increase the column width
D. Use the spacebar

6-9. In order to arrange the countries from those with the highest population to those with the lowest, you need to sort on the population field in ……………
A. ascending order
B. descending order
C. alphabetical order
D. random order

6-10. In order to perform a calculation in a spreadsheet, you need to use a:
A. table
B. formula
C. field
D. variable

 


 
Click Here for Answers

1 – B / 2 – B / 3 – D / 4 – A / 5 – C / 6 – B / 7 – B / 8 – B / 9 – B / 10 – B




Incoming search terms:

  • b7:b9 indicates
  • if you want to have a blank line after the title in a worksheet what is the best thing for you to do
  • mcq on spreadsheet
  • If you want to have a blank line after the title in a worksheet what is the best thing for you to do?
  • B7:B9 indicates:
  • mcqs on ms excel 2010
  • objective questions on spreadsheet
  • multiple choice questions on spreadsheet
  • MCQ of Microsoft Excel - Set 6
  • mcq of microsoft excel- set 6

Leave a Reply