MCQ of Microsoft Excel – Set 5


5-1. The first cell in EXCEL worksheet is labeled as
A. AA
B. A1
C. Aa
D. A0

5-2. What happens when dollar signs ($) are entered in a cell address? (ex. $B$2:$B$10)
A. An absolute cell address is created.
B. Cell address will change when it is copied to another cell.
C. The sheet tab is changed.
D. The status bar does not display the cell address.

5-3. What are the tabs that appear at the bottom of each workbook called?
A. Reference tabs
B. Position tabs
C. Location tabs
D. Sheet tabs

5-4. What is represented by the small, black square in the lower-right corner of an active cell or range?
A. Copy handle
B. Fill handle
C. Insert handle
D. Border

5-5. In Excel, a Data Series is defined as what?
A. A type of chart.
B. A cell reference.
C. A collection of related data
D. A division of results

5-6. In Excel, the Fill Color button on the Formatting toolbar is used for what?
A. To insert a background.
B. To add borders.
C. To select a distribution of figures.
D. To add shading or color to a cell range.

5-7. In help menu of Excel, which of the following tabs are found?
A. Contents tab
B. Answer Wizard tab
C. Index tab
D. all of the above.

5-8. A __________ is a grid with labeled columns and rows.
A. Dialog box
B. Worksheet
C. Clipboard
D. Toolbar

5-9. The active cell:
A. is defined by a bold border around the cell.
B. Receives the data the user enters.
C. It is the formula bar.
D. Only A and B.

5-10. Which function is used to calculate depreciation, rates of return, future values and loan payment amounts?
A. Logical
B. Math & Trigonometry
C. Statistical
D. Financial

 


 
Click Here for Answers
1 – B / 2 – A / 3 – D / 4 – B / 5 – C / 6 – D / 7 – D / 8 – B / 9 – D / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • the first cell in excel worksheet is labeled as
  • in excel a data series is defined as what
  • which function is used to calculate depreciation rates of return future values and loan payment amounts?
  • What is represented by the small black square in the lower-right corner of an active cell or range?
  • In excel a data series is defined as what?
  • the first cell in excel worksheet is labelled as
  • What happens when dollar signs ($) are entered in a cell address? (ex $B$2:$B$10)
  • what is represented by the small black square in the lower-right corner of an active cell or range
  • what are the tabs that appear at the bottom of each workbook called
  • A __________ is a grid with labeled columns and rows

11 Responses to “MCQ of Microsoft Excel – Set 5”

  1. LAYANI 19 May 2011 at 1:33 PM

    Dear Ganesh,
    Thanks a lot. I realy got the best use of your mcqs. Thanks again. They saved lot of my time too.
    And I feel very familier with your name. May be beacause of my nationality. I’m a Sri Lankan.
    I hope & wish to get your mcqs in the future.
    Layani ( A teacher of IT)

  2. Ganesh Maharjan 20 May 2011 at 12:27 PM

    Dear Layani,

    It’s really nice to hear that you’re using these MCQs & thanks for your comment…!

    Thanks,
    Ganesh

    • abdullah 3 July 2014 at 3:40 PM

      Thank u for providing helpfull study materials for students

  3. a friend 9 February 2012 at 1:56 PM

    Thanks alot this helps me alot

  4. maheswari 17 March 2012 at 4:01 PM

    it really helped me alot.

  5. Dayana 12 July 2012 at 9:30 PM

    Thank you so much for this helpful website!!! I’m taking business communications for summer school where we learn how to use Word, Exel, Access, Powerpoint, Networks and a bunch of other stuff. I studied for Exel Unit test but I felt nervous so I went online and found this little gem! I must say, these mock tests really helped me prepare and make me less nervous for the unit test. Thank you so much!! I will use this website in the near future for other tests!! Thank you and keep up the good work! :)

    • Ganesh Maharjan 22 July 2012 at 5:45 PM

      Thank you Dayana,
      Glad to know that this site is helping you.

  6. aindita 24 August 2013 at 1:20 PM

    THANKS U SO MUCH GANESH MAHAJAN SIR..THIS MCQ QUESTION..REALLY HELPED ME ON MY TEST.

  7. hukmi rakhecha 29 October 2013 at 1:20 PM

    thanx for mcq

  8. azin 22 September 2014 at 2:56 AM

    DEAR GANESH
    THANKS THANKS ALOT FOR PUTTING GREAT EFFORT IN CREATING SUCH MCQS.I AM CURRENTLY DOING CA AND OFFICE IS ONE OF THE MAJOR PART OF OUR SYLLABUS,YOUR EFFORT SAVED MUCH OF MY TIME IN SEARCH OF QUESTIONS.LOOKING FORWARD TO U FOR FURTHER PRACTICE QUESTIONS.THANKS THANKYOU AGAIN.

  9. DHANENDRA NIGAM 5 December 2014 at 12:21 PM

    THANK YOU VERY MUCH


Leave a Reply