MCQ of Microsoft Excel – Set 4


4-1. Which language is used to create macros in Excel?
A. Visual Basic
B. C
C. Visual C++
D. Java

4-2. Which of the following is not a term of MS-Excel?
A. Cells
B. Rows
C. Columns
D. Document

4-3. How many worksheets can a workbook have?
A. 3
B. 8
C. 255
D. none of above

4-4. Which would you choose to create a bar diagram?
A. Edit, Chart
B. Insert, Chart
C. Tools, Chart
D. Format, Chart

4-5. Which setting you must modify to print a worksheet using letterhead?
A. Paper
B. Margin
C. Layout
D. Orientation

4-6. What do you call the chart that shows the proportions of how one or more data elements relate to another data element?
A. XY Chart
B. Line Chart
C. Pie Chart
D. Column Chart

4-7. The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu.
A. insert
B. file
C. tools
D. view

4-8. Which key do you press to check spelling?
A. F3
B. F5
C. F7
D. F9

4-9. To record a sequence of keystrokes and mouse actions to play back later we use:
A. Media player
B. Sound Recorder
C. Calculator
D. Macro Recorder

4-10. We can save and protect the workbook by
A. Write Reservation Password
B. Protection Password
C. Read-only Recommended
D. Any of the above

 


 
Click Here for Answers

1 – A / 2 – D / 3 – D / 4 – B / 5 – B / 6 – C / 7 – C / 8 – C / 9 – D / 10 – D




Incoming search terms:

  • which language is used to create macros in excel
  • which setting you must modify to print a worksheet using letterhead
  • ms excel question paper
  • we can save and protect the workbook by
  • which would you choose to create a bar diagram
  • Which language is used to create macros in Excel?
  • what do you call the chart that shows the proportions of how one or more data elements relate to another data element in MS Excel
  • excel question paper
  • excel questions paper
  • ms excel objective type questions

Leave a Reply