MCQ of Microsoft Excel – Set 3


3-1. Which Chart can be created in Excel?
A. Area
B. Line
C. Pie
D. All of the above

3-2. What will be the output if you format the cell containing 5436.8 as ‘#,##0.00’?
A. 5,430.00
B. 5,436.80
C. 5,436.8
D. 6.8

3-3. How do you display current date and time in MS Excel?
A. date ()
B. Today ()
C. now ()
D. time ()

3-4. How do you display current date only in MS Excel?
A. date ()
B. Today ()
C. now ()
D. time ()

3-5. How do you wrap the text in a cell?
A. Format, cells, font
B. Format, cells, protection
C. format, cells, number
D. Format, cells, alignment

3-6. What does COUNTA () function do?
A. counts cells having alphabets
B. counts empty cells
C. counts cells having number
D. counts non-empty cells

3-7. What is the short cut key to highlight the entire column?
A. Ctrl+C
B. Ctrl+Enter
C. Ctrl+Page Up
D. Ctrl+Space Bar

3-8. In the formula, which symbol specifies the fixed columns or rows?
A. $
B. *
C. %
D. &

3-9. Excel displays the current cell address in the ……….
A. Formula bar
B. Status Bar
C. Name Box
D. Title Bar

3-10. What is the correct way to refer the cell A10 on sheet3 from sheet1?
A. sheet3!A10
B. sheet1!A10
C. Sheet3.A10
D. A10

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – B / 3 – C / 4 – B / 5 – D / 6 – D / 7 – D / 8 – A / 9 – C / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • excel displays the current cell address in the
  • how do you display current date and time in ms excel
  • what is the correct way to refer the cell a10 on sheet3 from sheet1
  • what is the correct way to refer the cell A10 on sheet3 from sheet1?
  • how do you display current date and time in MS Excel?
  • In the formula which symbol specifies the fixed columns or rows
  • how do you display current date only in ms excel
  • in the formula which symbol specifies the fixed columns or rows?
  • In the formula which symbol specifies the fixed columns or rows in MS Excel?
  • in the formula which symbol specifies the fixed columns or rows in ms excel

2 Responses to “MCQ of Microsoft Excel – Set 3”

  1. ANUPAMA 23 October 2013 at 4:35 PM

    thanx for help
    but i want to know….ki ye sare MCQuestion aapne khud bnaya hai ya
    kahi se liyeya hai?
    becoz….ye sare question MDU bba march 2013 ke hai?
    plezzzz…give me answer.

    ANUPAMA
    THANX

  2. nafisa 14 November 2014 at 5:51 AM

    really ,very very gooooooooooooooooood ,thanksvery much


Leave a Reply