MCQ of Microsoft Excel – Set 11


This is 11th set of Multiple Choice Questions in the category of Microsoft Excel. In this set there are 10 MCQ Questions related to Microsoft Excel and four options for each questions but only one options is the correct answer. Guess your answer first and check with given correct answer. Correct answers of these Questions are given end of this question set.

MCQ of Microsoft Excel

Multiple Choice Questions of Microsoft Excel

11-1. Which of the following is correct syntax in Excel?
A. =IF(LogicalTest, TrueResult, FalseResult)
B. =IF(LogicalTest, (TrueResult, FalseResult))
C. =IF(LogicalTest, TrueResult) (LogicalTest, FalseResult)
D. =IF(LogicalTest, TrueResult), IF(LogicalTest, FalseResult)

11-2. Which of the following is correct?
A. =POWER(2^3)
B. =POWER(2,3)            
C. =POWER(2#3)
D. =POWER(2*3)

11-3. Selecting the Rows 5 & 6 then choose Insert->Row. What will happen?
A. 2 Rows will be inserted after Row 4
B. 2 Rows will be inserted after Row 5
C. 2 Rows will be inserted after Row 6
D. 2 Rows will be inserted after Row 7

11-4. If 4/6 entered in a cell without applying any formats, Excel will treat this as
A. Fraction
B. Number
C. Text
D. Date

11-5. If the values in A1 is “MCQ” and B1 is “Questions”, which function will return “MCQ@Questions” in cell C1?
A. =A1 + “@” + B1
B. =A1 # “@” # B1
C. =A1 & “@” & B1
D. =A1 $ “@” $ B1

11-6. How to fit long texts in a single cell with multiple lines?
A. Start typing in the cell and press the Enter key to start another line
B. Use the Wrap Text option in the Format -> Alignment menu
C. Use the Shrink to Fit option in the Format -> Cells -> Alignment menu
D. All of above

11-7. If particular workbook have to open each time Excel started, where that workbook should be placed?
A. AUTOEXEC Folder
B. AUTOSTART Folder
C. EXCELSTART Folder
D. XLSTART Folder

11-8. If the cell B1 contains the formula = $A$1, which of the following statements is true
A. There is a relative reference to cell A1
B. There is an absolute reference to cell A1
C. Further changes in value of A1 will not affect the value of B1
D. Further changes in value of B1 will affect the value of A1

11-9. Worksheet can be renamed by
A. Adding ? symbol at the end of filename while saving workbook
B. Click on Worksheet tab by Holding CTRL Key and type new name
C. Double Click on the Worksheet tab and type new name
D. Worksheet cannot renamed

11-10. What is the shortcut key to hide entire row?
A. CTRL + H
B. CTRL + R
C. CTRL + 9
D. CTRL + –

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – B / 3 – A / 4 – D / 5 – C / 6 – B / 7 – D / 8 – B / 9 – C / 10 – C
 




Incoming search terms:

  • mcq on ms excel
  • mcq on excel
  • ms excel mcq
  • excel mcq
  • ms excel questions and answers
  • mcq excel
  • excel mcq questions
  • excel mcq questions with answers
  • MS Excel questions
  • mcq of excel

7 Responses to “MCQ of Microsoft Excel – Set 11”

  1. ROSHELLE FERNANDO 24 June 2012 at 12:20 PM

    GOOD 4 STUDIES

  2. vrishad 3 August 2012 at 9:02 PM

    hey thanx fr updating this wonderful test..its of gr8 help.

  3. Shyam Dethe 4 August 2012 at 5:17 PM

    Its very good for study but..
    Q11-10 What is shortcut Key to hide entire row?
    Ans should be both C&D… so the given ans is wrong!!
    Similarly for
    Q10-2 What is shorcut key for to hide entire column?
    Ans should be A. ctrl + – the give ans B is wrong

    about Q3-10 What is correct way to refer the cell

  4. Shyam Dethe 4 August 2012 at 5:25 PM

    About SET 3 Q3-10 What is correct way to refer the cell A10 on sheet3 from sheet1?
    ANS should b B sheet1!A10 as we insert content of cell A10 from Sheet1 on sheet 3.
    but the given ans is sheet3!A10 that will insert content of A10 from sheet3 on sheet 1.

  5. Tahir 13 October 2012 at 5:38 PM

    Thanks a lot for devising this test. Atleast it helped me a lot. May God bless u.

  6. Princeshitta 15 July 2014 at 2:03 PM

    welldone


Leave a Reply