MCQ of Microsoft Excel – Set 10


This is another set of MCQ Questions in the category of Microsoft Excel. In this set as usual you will get 10 Multiple Choice Questions related to Microsoft Excel and four options for each questions but only one options is the correct answer. Correct answers of this MCQ Questions are given below of this question set.

MCQ of Microsoft Excel

Multiple Choice Questions of Microsoft Excel

10-1. Which of the following syntax is correct regarding to SUM function in Excel?
A. =SUM (A1, B1)
B. =SUM (A1:B9)
C. =SUM (A1:A9, B1:B9)
D. All of the above

10-2. What is the shortcut key to hide entire column?
A. CTRL + −
B. CTRL + 0            
C. CTRL + H
D. CTRL + C

10-3. How to specify cell range from A9 to A99 in Excel?
A. (A9, A99)
B. (A9 to A99)
C. (A9 : A99)
D. (A9 – A99)

10-4. Selecting the Column G & H then choose Insert->Columns. What will happen?
A. 2 Columns will be inserted after Column F
B. 2 Columns will be inserted after Column G
C. 2 Columns will be inserted after Column H
D. 2 Columns will be inserted after Column I

10-5. How to restrict the values of a cell so that only whole numbers between 9 and 99 can be entered in a cell.
A. The Settings tab under the menu Format -> Cells
B. The Settings tab under the menu Data -> Validation
C. The Settings tab under the menu Data -> Filter -> Advanced Filter
D. the Settings tab under the menu Format -> Conditional Formatting

10-6. Clear the contents by pressing “DELETE” key from a keyboard will clear
A. Text Only
B. Format Only
C. Contents Only
D. Both Contents and Format

10-7. Which of the following shortcuts can be used to insert a new line in the same cell?
A. Enter
B. Alt + Enter
C. Ctrl + Enter
D. Shift + Enter

10-8. What is the quickest way to select entire worksheet?
A. Choose Edit -> Select all from the Menu
B. Click on the first column, press Ctrl, and then click on the last column
C. Click on the first column, press Shift, and then click on the last column
D. Click on the rectangle box on the upper left corner where column headings and row headings meet

10-9. A smart tag will be removed from a cell when
A. the cell is moved
B. the cell is hidden
C. the data in the cell is changed or deleted
D. the formatting of the cell is changed

10-10. Which of the following options is appropriate to show the numbers 9779851089510 in a cell?
A. Enclose the number is brackets
B. Place the character T before the number
C. Place the character TX before the number
D. Apply the Text format in the cell and type the numbers

 


 
Click Here for Answers

1 – D / 2 – B / 3 – C / 4 – A / 5 – B / 6 – C / 7 – B / 8 – D / 9 – C / 10 – D




Incoming search terms:

  • 10 mcq questions
  • multiple choice question on excel
  • Which of the following syntax is correct regarding to sum function in excel
  • how to specify cell range from a9 to a99 in excel
  • multiple choice questions on excel 2010
  • ms office 2010 objective type questions
  • objective questions on excel 2010
  • yhse-gt
  • objective questions on ms excel 2010
  • how to specify from a9 to a99 in excel

4 Responses to “MCQ of Microsoft Excel – Set 10”

  1. MIT IT Recruitment 3 June 2012 at 6:02 PM

    Thank you for this test! If you have to ask, I scored a perfect ten! Well that is because I frequently use Excel and its Macros for programming. I would like to use this for my student’s exam next week as it is such a magnificent set of questions.

  2. brian 19 July 2012 at 4:29 AM

    Thanks a lot for the test. The questions are helpfull as m preparing my self for the exam. Wish me luck!!


Leave a Reply