MCQ of Microsoft Excel – Set 1


1-1. Comments put in cells are called …..
A. Smart Tip
B. Cell Tip
C. Web Tip
D. Soft Tip

1-2. Comments can be added to cells using …..
A. Edit -> Comments
B. Insert -> Comment    
C. File -> Comments
D. View –> Comments

1-3. Which menu option can be used to split windows into two?
A. Format -> Window
B. View -> Window-> Split
C. Window -> Split
D. View –> Split

1-4. Getting data from a cell located in a different sheet is called….
A. Accessing
B. Referencing
C. Updating
D. Functioning

1-5. Which of the following is not a valid data type in Excel?
A. Number
B. Character
C. Label
D. Date/Time

1-6. Which elements of a worksheet can be protected from accidental modification?
A. Contents
B. Objects
C. Scenarios
D. All of the above

1-7. A numeric value can be treated as label value if …… precedes it.
A. Apostrophe (‘)
B. Exclamation (!)
C. Hash (#)
D. Tilde (~)

1-8. Concatenation of text can be done using
A. Apostrophe (‘)
B. Exclamation (!)
C. Hash (#)
D. Ampersand (&)

1-9. Which area in an Excel window allows entering values and formulas?
A. Title Bar
B. Menu Bar
C. Formula Bar
D. Standard Tool Bar

1-10. Multiple calculations can be made in a single formula using…..
A. Standard Formulas
B. Array Formula
C. Complex Formulas
D. Smart Formula

 


 
Click Here for Answers
1 – B / 2 – B / 3 – C / 4 – B / 5 – B / 6 – D / 7 – A / 8 – D / 9 – C / 10 – B
 




Incoming search terms:

  • getting data from a cell located in a different sheet is called
  • concatenation of text can be done using
  • Comments can be added to cells using
  • which of the following is not a valid data type in excel
  • which menu option can be used to split windows into two
  • in excel a numeric value can be treated as a label value if it precedes with
  • multiple calculations can be made in a single formula using
  • which area in an excel window allows entering values and formulas
  • getting data from a cell located in different sheet is called
  • getting data from a cell located in a different sheet

8 Responses to “MCQ of Microsoft Excel – Set 1”

  1. MIAN MUHAMMAD IQBLA 15 March 2012 at 12:43 AM

    THANK YOU SO MUCH SIR, GOD BLESS YOU

  2. Anup Indapure 17 July 2012 at 3:42 PM

    Thanks a ton Mr. Ganesh, your work is really appreciable.
    Would be more beneficial if u can update MS Office 2010 MCQs along with MS Project tool.

    Regards,
    Anup Indapure

    • Ganesh Maharjan 22 July 2012 at 5:43 PM

      Thanks for your comment. I will update MCQ Questions as your suggestions.

  3. karthik 25 July 2014 at 7:19 AM

    how to subscribe this website?

  4. Ahmad Ali 19 March 2015 at 7:04 PM

    I am really admired with your work and I think it is a great contribution for the students to prepare for their exams.

  5. Tamal Dutta 10 November 2015 at 11:51 AM

    Dear Sir,
    The question no. 1-2.(Excel Set 1) there is no option for Insert->Comment in MS-Excel 2007

    • Tamal Dutta 10 November 2015 at 12:13 PM

      The right answer is Review->Comments

  6. Tamal Dutta 10 November 2015 at 12:11 PM

    Sir
    The question no 3 is View->Window->Split


Leave a Reply