MCQ of Microsoft Access – Set 7


This is the another set of MCQ Questions in the category of Microsoft Access. In this Multiple Choice Question set you will get MCQ Questions from  Microsoft Access, this is 7th set of this series. Correct Answers of these Questions are give below of this Question Set.

MCQ of Microsoft Access

Multiple Choice Questions of Microsoft Access

7-1 Which of the following is use to get data from user?
A. Query
B. Pages
C. Form
D. Report

7-2 Which of the following is invalid field name?
A. Student.Address
B. Student’sAddress      
C. Student_Address
D. Student Address

7-3 Primary key is
A. Uniquely identifies each record
B. Cannot be repeated
C. AutoNumber is example of Primary key
D. All of the above

7-4 To create a table in Access
A. Database should be created before create table
B. Table can be created using Table Templates
C. There must be at least one Primary key in a table
D. All of the above

7-5 Which of the following is use to view or print the data in organized manner?
A. Query
B. Report
C. Table
D. Form

7-6 In a table to insert User’s Voice, Data field should be
A. OLE Object
B. SoundField
C. VoiceField
D. Memo

7-7 In a table Multiple Primary Keys can be set
A. True
B. False

7-8 After creating the table which of the following is correct?
A. Fields cannot be added
B. Fields cannot be deleted
C. Fields can added but only once
D. Fields can added and deleted as needed

7-9 Validation Rule in a field will
A. Checks the value entered when user leaves the field
B. Displays the value in specified format when user leaves the field
C. Defines the appearance for the text
D. There is no option of Validation Rule

7-10 Query can be use to select data from
A. Single Table
B. Multiple Tables
C. Both A & B

 


 
Click Here for Answers

1 – C / 2 – A / 3 – D / 4 – D / 5 – B / 6 – A / 7 – A / 8 – D / 9 – A / 10 – C




Incoming search terms:

  • ms office 2013 access mcq questions answers
  • mcq ms access question answer
  • access set 7
  • which of the following is invalid field name ?
  • which of the following defines a pawn transactio?mcq
  • This Key Uniquely Identifies Each Record
  • primary key mcq
  • objective for MS Access Reporting?
  • ms-access set 7
  • Access 2013 multiple choice answers

2 Responses to “MCQ of Microsoft Access – Set 7”

  1. Flora 5 February 2013 at 2:17 PM

    Just wanna know my capacity in ms access

  2. Eukeria 21 June 2013 at 1:32 PM

    Please I just want to thank you very much for this wonderful work. Please can you let me copy it so that I can study them later?

    Thanks very much in advance


Leave a Reply