MCQ of Microsoft Access – Set 4


4-1.  In an application created using the database wizard, the main menu is presented as a:
A. form, called a switchboard
B. report, called a menu
C. table, called a switchboard
D. query, called a menu

4-2.  Which leads you through the process of creating a table?
A. wizard
B. assistant       
C. relation
D. coach

4-3.  Which data type is better to use for storing the price of an item?
A. Text
B. AutoNumber
C. Number
D. Currency

4-4.  Which do you click to display the table’s primary key and indexes in a separate window?
A. indexes button
B. primary key button
C. view datasheet button
D. view design button

4-5.  After right click the field selector button, which do you choose to delete a field in design view?
A. Delete field
B. delete rows
C. remove field
D. remove rows

4-6.  Which tool is used to generate printout of a table’s structure?
A. Analyzer
B. Designer
C. Documenter
D. Generator

4-7.  Which of the following is not a legitimate section for form objects?
A. Form detail
B. Group header
C. Form header
D. Page footer

4-8.  The basic elements of a form or a report are called:
A. Controls
B. Objects
C. Windows
D. Properties

4-9.  Which control types is most often associated with a bound control?
A. command button
B. label
C. text box
D. list box

4-10.  Which control type do you use to create a calculated control?
A. command button
B. combo box
C. text box
D. list box

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – A / 3 – D / 4 – A / 5 – B / 6 – C / 7 – B / 8 – A / 9 – C / 10 – C
 




Incoming search terms:

  • the basic elements of a form or a report are called
  • which tool do you use to create a query object
  • which of the following is used as a data selector
  • in ms access the basic elements of a form or report are called
  • The basic elements of a form or a report
  • which of the following is used as a data selector? (mcq)
  • which of the following is used as data selector
  • which of the following is used as data selector?

Leave a Reply