MCQ of Microsoft Access – Set 3


3-1.  What do you call a collection of records matching parameters of a query?
A. Field
B. Record
C. Query
D. Dynaset

3-2.  Which query do you use to answer the question “Which employees earn more than $5000 a month”?
A. Search query
B. Cross tab query     
C. Select query
D. Update query

3-3.  In which order do you place the field to sort a Dynaset first by zipcode, then by lastname and then by firstname?
A. zipcode, firstname, lastname
B. firstname, lastname, zipcode
C. zipcode, lastname, firstname
D. can’t sort by multiple fields

3-4.  What does the expression [detail] ! [product] * 1.30 do?
A. multiplies the contents of detail and product fields by 1.3
B. First divides detail by product and then multiplies by 1.3
C. multiplies the contents of detail in the product table by 1.3
D. multiplies the contents of product in the detail table by 1.3

3-5.  Which criteria return only those addresses beginning with the letter “K”?
A. address = “K”
B. address = “K*”
C.  address = “K?”
D. address = “K#”

3-6.  Which criteria do not return the position “Officer” as a match?
A. position = “*ff*”
B. position = “O??icer”
C. position = “ ?ff*”
D. position = “O#r”

3-7.  Which query do you use to answer the question “What is the average salary of the employees”?
A. Search query
B. Cross tab query
C. Select query
D. Update query

3-8.  What is the result of ‘Select * from customer where CustID>10 and CustID<100’ query?
A. display all customers with CustID from 10 to 100
B. display all customers with CustID above 10
C. display all customers with CustID below 100
D. display all customers with CustID from 11 to 99

3-9.  How to make a date field DOB store the dates like “2002/10/17” ?
A. By setting the input mask property to “yyyy/mm/dd”
B. By setting the format property to “yyyy/mm/dd”
C. By entering dates in yyyy, mm, dd order
D. none of the above

3-10.  You have field ‘Sex’ of type Byte Number. How to limit its value to 0 and 1 only?
A. By setting required to ‘Yes’
B. By using default value
C. By defining validation rule
D. By using format

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – C / 3 – C / 4 – D / 5 – B / 6 – D / 7 – C / 8 – D / 9 – B / 10 – C
 




Incoming search terms:

  • ms access objective questions and answers
  • access 2010 multiple choice questions
  • ms access 2010 mcq
  • what do you call a collection of records matching parameters of a query
  • mcq on ms access with answers
  • ms access 2010 multiple choice questions and answers
  • which criteria return only those addresses beginning with the letter k
  • how to make a date field dob store the dates like 2002/10/17?
  • ms access 2010 mcqs
  • what is the result of ‘select * from customer where custid>10 and custid<100’ query

Leave a Reply