MCQ of Microsoft Access – Set 2


2-1.  Which object is used to create a form?
A. Tables and Queries
B. Tables only
C. Tables and reports
D. Queries and reports

2-2.  What determines a table’s sort order?
A. AutoNumber field
B. Index field    
C. Field order
D. Primary key

2-3.  What is an intersection of a row and a column?
A. Form
B. Cursor
C. Cell
D. Record

2-4.  Which tool do you use to create a query object?
A. Database wizard
B. Simple filter wizard
C. Simple query wizard
D. Table query wizard

2-5.  Which of the following is not a view for interacting with a form object?
A. Datasheet view
B. Design view
C. Form view
D. Layout view

2-6.  What is the purpose of indexing?
A. To reduce table size
B. To speedup data search
C. both A and B
D. none of the above

2-7.  Which is the valid data type in Access?
A. Number
B. Text
C. Currency
D. All of the above

2-8.  How many relations may exist between tables in databases?
A. 4
B. 3
C. 2
D. 1

2-9.  What is the full form of SQL?
A. Sophisticated Question List
B. Structured Question List
C. Structured Query Language
D. Small Query Length

2-10.  Which data type is better to use for storing phone number in the following format “977-1-1234567”?
A. Text
B. AutoNumber
C. Number
D. Currency

 


 
Click Here for Answers

1 – A / 2 – B / 3 – C / 4 – C / 5 – D / 6 – B / 7 – D / 8 – B / 9 – C / 10 – A




Incoming search terms:

  • which of the following is true for the query wizard
  • access mcq
  • microsoft access multiple choice questions
  • mcq on sql
  • which object is used to create a form in access
  • mcq access
  • which of the following is not a form view
  • objective question of ms access
  • mcq questions on sql
  • which object is used to create a form in ms access

One Response to “MCQ of Microsoft Access – Set 2”

  1. Eukeria 14 August 2012 at 9:42 PM

    thanks for this questions


Leave a Reply