MCQ of Microsoft Access – Set 1


1-1.  An organized collection of logically related data is known as
A. Data
B. Meta data
C. Database
D. Information

1-2.  In databases, Locking level is also called as
A. Granularity
B. S lock   
C. X lock
D. Dead lock

1-3.  Which of the following is not a database application?
A. dBase
B. Flash
C. FoxPro
D. Access

1-4.  HSAM stands for ________
A. Hierarchic Sequential Access Method
B. Hierarchic Standard Access Method
C. Hierarchic Sequential and Method
D. Hierarchic Standard and Method

1-5.  Which of the following is not a logical database structure?
A. Chain
B. Network
C. Tree
D. Relational

1-6.  In a datasheet, what does each column represent?
A. Record
B. Field
C. Database
D. Table

1-7.  In a datasheet, what does each row represent?
A. Record
B. Field
C. Database
D. Table

1-8.  A ________ is a unit of information in a ________
A. record, field
B. field, record
C. data source, field
D. record, data source

1-9.  What do you call a primary key field included in another table?
A. Foreign key
B. Parent key
C. Child key
D. Index

1-10.  Which type of field is incremented automatically?
A. Auto Elevate
B. AutoNumber
C. Auto Increment
D. Auto Value

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – A / 3 – B / 4 – A / 5 – A / 6 – B / 7 – A / 8 – B / 9 – A / 10 – B
 




Incoming search terms:

  • mcq on database
  • which of the following is not a logical database structure
  • an organized collection of logically related data is known as
  • database mcq
  • database mcqs
  • database mcq questions
  • in database locking level is also called as
  • mcq database
  • in a datasheet what does each column represent
  • a collection of related fields in data organisation is called

Leave a Reply