MCQ of HTML & Web Designing – Set 8


This is new Multiple Choice Questions (MCQ Questions) with Answer on the Category of HTML & Web Designing. In this Question set you will get 10 Objective Questions with Answer related to HTML & WebPage Designing. Four options are given to the each question and but only one options is the correct one. Select your answer and check with given correct answer. Correct answer are given the below of this MCQ Questions Set.

MCQ of HTML & Web Designing

Multiple Choice Questions on HTML & Web Designing

8-1. What is empty elements in HTML?
A. An elements with no tag
B. An elements with no type
C. An elements with no content
D. An elements with no comment

8-2. What is the use of alt attribute in HTML?
A. alt attribute specifies an alternate text for an image
B. alt attribute specifies an alternate link for an image      
C. alt attribute specifies an alternate image for an image
D. alt attribute specifies an alternate source for an image

8-3. Which of the following is the correct HTML tag to comment in HTML?
A. <!/ and //>
B. <!– and –>
C. <!# and ##>
D. <!% and %%>

8-4. The most common HTML lists are
A. Ordered lists
B. Unordered lists
C. Random lists
D. Only A & B

8-5. The HTML <div> element is a 
A. Inline element
B. Outline element
C. Block level element
D. None

8-6. What does the DOCTYPE declaration defines in HTML?
A. it defines the document Property
B. it defines the document Type
C. it defines the document Size
D. it defines the document Style

8-7. Which of the following is correct Syntax?
A. <a href=”http://mcqQuestions.com”>MCQ Questions</a>
B. <a href link =”http://mcqQuestions.com”>MCQ Questions</a>
C. <a href target =”http://mcqQuestions.com”>MCQ Questions</a>
D. <a href=”http://mcqQuestions.com” Title = “MCQ Questions” /a>

8-8. Which of the following is the most commnly used HTTP methods?
A. PRE and POST
B. GET and SET
C. ASK and REPLY
D. GET and POST

8-9. In HTML how many headings are defined?
A. <h1> to <h4>
B. <h1> to <h5>
C. <h1> to <h6>
D. <h1> to <h9>

8-10. Which of the following is the correct HTML tag to make a text italic?
A. <i>
B. <il>
C. <itl>
D. <italic>

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – A / 3 – B / 4 – D / 5 – C / 6 – B / 7 – A / 8 – D / 9- C / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • html exam questions and answers pdf
  • html objective questions and answers doc
  • java
  • web design exam questions and answers pdf
  • html multiple choice questions and answers doc
  • html mc
  • DHTML/HTML MCQ SET QUESTION AND ANSWER COM
  • webage design mcq quiz pdf
  • the href attribute in the link tag specifies the its a MCQ
  • pdf for mcq for webpage designing through html

2 Responses to “MCQ of HTML & Web Designing – Set 8”

  1. chandra Bahadur Tamang 5 May 2014 at 10:50 AM

    Very Very nice and perfect question as I know.

  2. Safiya 3 January 2015 at 9:30 AM

    1-C/2-A/3-B /4-D /5-C/6-B /7-A /8-D /9-C /10- A


Leave a Reply