MCQ of Fundamentals of Computer – Set 9


In this set of MCQ Questions, you will get 10 Questions on Fundamentals of Computer. This series of Multiple Choice Questions (MCQs) covers the topics such as History of Computers, Generations of Computer, Computer Devices and Peripherals, Storage Devices, Computer Networking, Computer Viruses etc. Here is the 9th Set of this series.

MCQ on Fundamentals of Computer

Multiple Choice Questions on Fundamentals of Computers

9-1  Which of the following Language that Computer can Understand & Execute?
A.  Machine Language
B.  C Programming Language
C.  Java Programming Language
D.  None of the Above

9-2  Who is credited for using punch cards to control patterns of a weaving machine?
A.  Blaise Pascal
B.  Herman Hollerith        
C.  Jacquard
D.  Charles Babbage

9-3  Dedicated Computer means
A. Doesn’t have OS
B. Used by single person
C. Assigned to one and only one task
D. All of Above

9-4  Computer Keyboard can be classified as __________ Device?
A.  Memory
B.  Input
C.  Output
D.  Storage

9-5  Physical connection between Microprocessor Memory and other parts is called _________
A.  Path
B.  Hub
C.  Address bus
D.  None of the above

9-6  Shortcut Notation for groups of four Binary Digits is called ____________ Number System.
A.  Unicode
B.  Decimal
C.  Binary
D.  Hexadecimal

9-7  What is the full form of AT in the IBM PC-AT?
A.  Applied Technology
B.  Advance Technology
C.  Additional Technology
D.  None of the Above

9-8  ____________ has the shortest access times.
A.  Cache Memory
B.  Virtual Memory
C.  Secondary Memory
D.  All of the Above

9-9  In Computer terminology ‘CAD’ is stands for
A.  Computer And Design
B.  Computer Algorithm in Design
C.  Computer Aided Design
D.  None of the above

9-10  Which of the following is not an Input Device?
A.  Touch Screen
B.  Optical Scanners
C.  Touch Pad
D.  Mouse Pad

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – C / 3 – C / 4 – B / 5 – C / 6 – D / 7 – B / 8 – A / 9 – C / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • dedicated computer means
  • physical connection between microprocessor memory and other parts is called
  • which memory has shortest access time
  • which memory has the shortest access time
  • which of the following language that computer can understand and execute
  • mcq on history of computer
  • multiple choice questions on computer memory
  • who is credited for using punch cards to control patterns of a weaving machine
  • computer virus multiple choice questions
  • The language that the computer can understand and execute is called

7 Responses to “MCQ of Fundamentals of Computer – Set 9”

  1. ZAHID 4 May 2012 at 2:04 PM

    i am very pleased to see your work. i congradulate u please add more questions. and also provide the key

  2. shweta 10 July 2012 at 11:15 AM

    thnx a lot it’z helpful..

  3. vinay 10 July 2012 at 12:16 PM

    plz add more questions

  4. Aamir Raza 21 December 2012 at 10:31 PM

    😛 wow! Nice MCQ. I like it.
    Please more post….

  5. Ravi ccand tiwari 3 March 2013 at 11:11 AM

    Thank you
    it is very helpful for me

  6. anubha 5 December 2013 at 12:49 AM

    great site to practise…

  7. suresh shrestha 10 June 2014 at 3:35 PM

    plz give more question will practice more


Leave a Reply