MCQ of Fundamentals of Computer – Set 8


8-1.  MICR stands for
A.  Magnetic Ink Character Reader
B.  Magnetic Ink Code Reader
C.  Magnetic Ink Case Reader
D.  None of the above

8-2.  Which access method is used to access cassette tape?
A.  Direct
B.  Sequential        
C.  Both of the above
D.  None of the above

8-3.  EEPROM stands for
A.  Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
B.  Electronic Erasable Programmable Read Only Memory
C.  Easily Erasable Programmable Read Only Memory
D.  Easily Erasable Programmable Read Only Memory

8-4.  Which of the following memories need refresh?
A.  SRAM
B.  DRAM
C.  ROM
D.  All of the above

8-5.  ASCII stands for
A.  American Standard Code for Information Interchange
B.  American Scientific Code for International Interchange
C.  American Standard Code for Intelligence Interchange
D.  American Scientific Code for Information Interchange

8-6.  The output quality of a printer is measured by
A.  Dot per sq. inch
B.  Dot per inch
C.  Dots printed per unit time
D.  All of the above

8-7.  Main storage is also called
A.  Accumulator
B.  Control Unit
C.  Register Unit
D.  Memory

8-8.  Which is valid statement
A.  1 KB = 1024 Bytes
B.  1 MB = 1024 Bytes
C.  1 KB = 1000 Bytes
D.  1 MB = 1000 Bytes

8-9.  After copying the content how many times can you paste?
A.  1
B.  16
C.  32
D.  Many

8-10.  1 nibble equals to
A.  1 bits
B.  2 bits
C.  4 bits
D.  8 bits

 


 
Click Here for Answers

1 – A / 2 – B / 3 – A / 4 – B / 5 – A / 6 – B / 7 – D / 8 – A / 9 – D / 10 – C




Incoming search terms:

  • computer mcqs with answers
  • computer fundamentals questions and answers
  • after copying the content how many times can you paste
  • computer fundamentals questions and answers multiple choice
  • computer fundamental questions
  • Main storage is also called
  • computer mcq questions and answers
  • the output quality of a printer is measured by
  • computer fundamental mcq
  • mcq on computer fundamentals with answers

16 Responses to “MCQ of Fundamentals of Computer – Set 8”

  1. Rajendra 21 June 2011 at 6:19 PM

    ASCII Stands : American Standard Code of Information Interchange

  2. nivedita 27 August 2011 at 5:29 PM

    wery usefull indeed.the answer to the questions may be provided to know the result.thanks.

    • Ganesh Maharjan 29 August 2011 at 11:05 PM

      Dear Nivedita,
      You can find the answer of every MCQ Question set below of that question set.
      Thanks

  3. sarvesh gavhane 13 February 2012 at 3:01 PM

    hi sir
    output quality of printer measure in dot per sq inch in ps exam .com
    so u say it is dot per inch correct answer is what ?????????? plz help mi

  4. Emon 19 February 2012 at 11:01 PM

    Very necessary MCQ. Lot of thanks provider

  5. priya 5 March 2012 at 1:50 PM

    lots of thanks

  6. chandan 11 April 2012 at 1:44 PM

    sir cursor is pointing device not blinking device..

  7. aditi 15 June 2012 at 11:40 AM

    respected sir/mam,

    i am preparing for the bank examination i found your site is very useful to me, its really helpful to those who are preparing for bank exam…

  8. Anil Damor 13 October 2012 at 5:51 PM

    sir please comfirm the the output device quality is measure dot per inch or dot per squr. what is the currect answer sir i am very dout .

  9. BISWANATH DAS 22 November 2012 at 12:03 PM

    8.1-B
    8.2-B
    8.3-B
    8.4-D
    8.5-A
    8.6-B
    8.7-D
    8.8-A
    8.9-D
    8.10-C

  10. BISWANATH DAS 22 November 2012 at 12:37 PM

    8.1-A
    8.2-B
    8.3-A
    8.4-A
    8.5-A
    8.6-B
    8.7-D
    8.8-A
    8.9-D
    8.10-C

  11. Francis Ofori 29 December 2012 at 8:40 PM

    personnel who design program, operate and maintain computer equipment is refers to:

  12. manoj 9 January 2013 at 11:24 AM

    Sir,
    I think Micr is MAGNETIC INK CHARACTER RECOGNITION. PLEASE CHECK IT.


Leave a Reply