MCQ of Fundamentals of Computer – Set 6


6-1. What do you call the programs that are used to find out possible faults and their causes?
A. Operating system extensions
B. Cookies
C. Diagnostic software
D. Boot diskettes

6-2. Which programming languages are classified as low level languages?
A. Basic, COBOL, FORTRAN
B. Prolog 2, Expert Systems
C. Knowledge based Systems
D. Assembly Languages

6-3. Which of the following is not anti-viruses software?
A. NAV
B. F-Prot
C. Oracle
D. McAfee

6-4. Which device is required for the Internet connection?
A. Joystick
B. Modem
C. CD Drive
D. NIC Card

6-5. What does DMA stand for?
A. Distinct Memory Access
B. Direct Memory Access
C. Direct Module Access
D. Direct Memory Allocation

6-6. Which of the following is a storage device?
A. Tape
B. Hard Disk
C. Floppy Disk
D. All of the above

6-7. When did John Napier develop logarithm?
A. 1416
B. 1614
C. 1641
D. 1804

6-8. A normal CD-ROM usually can store up to __________data?
A. 680 KB
B. 680 Bytes
C. 680 MB
D. 680 GB

6-9. MIS is designed to provide information needed for effective decision making by?
A. Consumers
B. Workers
C. Foremen
D. Managers

6-10. What is a light pen?
A. Mechanical Input device
B. Optical input device
C. Electronic input device
D. Optical output device

 


 
Click Here for Answers

1 – C / 2  – D / 3 – C / 4 – B / 5 – B / 6 – D / 7 – B / 8 – C / 9 – D / 10 – B




Incoming search terms:

  • computer mcq questions and answers pdf
  • networking mcq questions and answers pdf
  • basic computer mcqs with answers pdf
  • computer fundamentals mcq questions and answers pdf
  • computer mcq pdf
  • computer fundamentals questions and answers multiple choice pdf
  • computer fundamentals questions and answers pdf
  • mcq on computer fundamentals pdf
  • computer fundamentals objective questions and answers pdf
  • computer mcq with answers pdf

7 Responses to “MCQ of Fundamentals of Computer – Set 6”

  1. ajay 22 May 2012 at 1:43 PM

    ur questions on different sections are very usefull and valuable.
    thanks sir
    please send me some more questions on OS and C/c++ in my mail:talk2CryptAnlyst@gmail.com

    • Ganesh Maharjan 27 May 2012 at 11:22 PM

      Dear Ajay,
      I can’t mail you personally but you can find MCQ Questions here in this site.

  2. Orchid Sharma 21 June 2012 at 1:00 PM

    After reading this valuable information I knew many things. That’s why i must say you Thanks more & more. I’ve tried to Copy all this information But i couldn’t . Why ? please let me know. If possible to send in mail please help me

    Please make it easy to accessible all. it’s my request.

    • Ganesh Maharjan 22 July 2012 at 6:17 PM

      Dear Orchid Sharma,
      I’m compiling the MCQ Questions sets in PDF format to email as users request. Hope it will finished soon.
      Thanks for your comment.

  3. farman ullah 25 September 2012 at 4:25 PM

    salam
    plz send mcq with on networking

  4. k safiullah 24 August 2013 at 7:36 PM

    hello sir..i learn very much from this website…And i want to many more sets on operating system plz update as soon as possible overall u r fantanstic sir…and next saturday i am attending the quiz competition in mca college ..may be iget help from ur website

  5. K N REDDY 23 June 2014 at 11:12 AM

    it fantastic, but on lie quizz is having less papers than mcq questions. it will be better to provide all the papers having mcq question in on line quizz also.
    thnks


Leave a Reply