MCQ of Fundamentals of Computer – Set 2


2-1. Which is a semi conductor memory?
A.  Dynamic
B.  Static
C.  Bubble
D.  Both a & b

2-2. Which of the following is a read only memory storage device?
A.  Floppy Disk
B.  CD-ROM     
C.  Hard Disk
D.  None of these

2-3. Which of the following is a programming language?
A.  Lotus
B.  Pascal
C.  MS-Excel
D.  Netscape

2-4. What do you call the translator which takes assembly language program as input & produce machine language code as output?
A.  Compiler
B.  Interpreter
C.  Debugger
D.  Assembler

2-5. What is a compiler?
A.  A compiler does a conversion line by line as the program is run
B.  A compiler converts the whole of a higher level program code into machine code in one step
C.  A compiler is a general purpose language providing very efficient execution
D.  None of the above

2-6. What is an interpreter?
A.  An interpreter does the conversion line by line as the program is run
B.  An interpreter is the representation of the system being designed
C.  An interpreter is a general purpose language providing very efficient execution
D.  None of the above

2-7. What are the stages in the compilation process?
A.  Feasibility study, system design and testing
B.  Implementation and documentation
C.  Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation
D.  None of the above

2-8. A Compiler is ____
A.  a combination of computer hardware
B.  a program which translates from one high-level language to another
C.  a program which translates from one high-level to a machine level language
D.  None of these

2-9. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits?
A.  ANSI
B.  ASCII
C.  EBCDIC
D.  ISO

2-10. A Pixel is __________
A.  A computer program that draws picture
B.  A picture stored in secondary memory
C.  The smallest resolvable part of a picture
D.  None of these

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – B / 3 – B / 4 – D / 5 – B / 6 – B / 7 – C / 8 – C / 9 – A / 10 – C
 




Incoming search terms:

  • When a key is pressed on the keyboard which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits
  • when a key is pressed on the keyboard which standard is used for converting the keystroke into
  • which standard is used for converting the keystroke
  • when a key is pressed on the keyboard which standard is used
  • When a key is pressed on the keyboard which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits?
  • which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits
  • programming fundamentals mcqs
  • a compiler is ____
  • when a key is pressed on the keyboard which standard is used for converting the keystroke into corresponding bits
  • when a key is pressed on the keyboard which standard is used for converting the keystrokes into the corresponding bits

11 Responses to “MCQ of Fundamentals of Computer – Set 2”

  1. garima 27 August 2012 at 8:02 PM

    answer of 6th should be A and of 9th should be B

  2. madhu 9 January 2013 at 7:48 AM

    manipal objective question of fundamantal of it

  3. RAGHU 8 April 2013 at 4:14 PM

    yeah..question number 6 and 9 have wrong answers….for 6 the right answer is “a”

  4. Yunga Ndi 25 April 2013 at 3:43 PM

    2-6) b
    2-9) a

  5. smitha 2 May 2013 at 12:09 PM

    The answer of 9th qn. ie when a key is pressed on the keyboard, std used to convert into bits is ascii. but the given answer key is ansi.

  6. Ali Arshad 5 November 2013 at 11:27 PM

    good

  7. Suraj 18 December 2013 at 4:56 PM

    Very help full

  8. Muhammad Asif 31 March 2014 at 12:31 AM

    i am in confusion about the answer of question 2-6


Leave a Reply