MCQ of Fundamentals of Computer – Set 10


New MCQ Questions set on the category of Fundamentals of Computer. As usual in this set you will get 10 Questions on related to the category Fundamentals of Computer. This series of Multiple Choice Questions (MCQs) covers the topics such as History of Computers, Generations of Computer, Computer Devices and Peripherals, Storage Devices, Computer Viruses etc. This is the 10th Set of this series.

MCQ on Fundamentals of Computer

Multiple Choice Questions on Fundamentals of Computers

10-1 What is Unicode?
A. Standard Font
B. Software
C. Character Encoding System
D. Keyboard Layout

10-2 In Computer System Scanner is ______ Device?
A. Input
B. Output        
C. Both
D. None

10-3 Which of the following memory has the shortest access time?
A. Virtual Memory
B. Cache Memory
C. External Memory
D. Register

10-4 Speed of Laser Printer is measured in
A. LPM
B. PPM
C. DPI
D. DPS

10-5 Which of the following device cannot be shared in Network?
A. CD Drive
B. Printer
C. Mouse
D. Hard Disk

10-6 Which of the following is not Computer Hardware?
A. Mouse
B. Monitor
C. Antivirus
D. Printer

10-7 What is the main purpose of the secondary storage device?
A. To increase the speed of Computer
B. To Install Operating System
C. To Networking
D. To Store Data

10-8 Which of the following memories needs refresh?
A. DRAM
B. SRAM
C. ROM
D. All of above

10-9 A Dumb terminal has
A. Processor and Keyboard
B. Processor and Hard Disk
C. Keyboard and Hard Disk
D. Keyboard and Screen

10-10 Who invented Integrated Circuit (IC)?
A. Herman Hollerith
B. Jack Kilby
C. Semen Korsakov
D. Bill Gates

 


 
Click Here for Answers
1 – C / 2 – A / 3 – D / 4 – B / 5 – C / 6 – C / 7 – D / 8 – A / 9 – D / 10 – B
 




Incoming search terms:

  • mcq on computer
  • computer mcq
  • mcq on computer fundamentals
  • mcq of computer
  • computer mcqs
  • mcqquestion
  • mcq computer
  • yhs-default
  • mcq on computers
  • mcqquestions

5 Responses to “MCQ of Fundamentals of Computer – Set 10”

  1. ramveer 27 December 2013 at 1:04 PM

    Its very knowlegible .

  2. shikhar 12 January 2014 at 3:42 PM

    Very Good Questions . I have bookmarked this website . These questions are helpful for bank exams .

  3. Ahmad Ali 21 March 2014 at 12:48 AM

    Dear! your site is very much useful for computer science students and teachers as well. I am hopeful that you will keep it up for the betterment of all.

  4. Babila 2 April 2014 at 2:07 PM

    i so appreciate this document for it’s just so helpful and knowlegible
    thanks for the great works
    Peace!!!!!!!!!!


Leave a Reply