MCQ of Database Management System (DBMS) – Set 2


In this MCQ Questions set you will get 10 Multiple Choice Questions related to the category of Database Management System (DBMS). Four possible answers are given to each questions but only one is the correct answer, select your answer and check with the correct answer given below of this MCQ Questions Set.

MCQ of Database Management System (DBMS)

Multiple Choice Questions of Database Management System (DBMS)

2-1. Which of the following represents a relationship among a set of values.
A. A Row
B. A Table
C. A Field
D. A Column

2-2. Column header is refer as
A. Table
B. Relation
C. Attributes
D. Domain

2-3. A Relation is a
A. Subset of a Cartesian product of a list of attributes
B. Subset of a Cartesian product of a list of domains
C. Subset of a Cartesian product of a list of tuple
D. Subset of a Cartesian product of a list of relations

2-4. In mathematical term Table is referred as
A. Relation
B. Attribute
C. Tuple
D. Domain

2-5. In mathematical term Row is referred as
A. Relation
B. Attribute
C. Tuple
D. Domain

2-6. _______ allow us to identify uniquely a tuple in the relation.
A. Superkey
B. Domain
C. Attribute
D. Schema

2-7. Minimal Superkeys are called
A. Schema keys
B. Candidate keys
C. Domain keys
D. Attribute keys

2-8. Which of the following is not Modification of the Database
A. Deletion
B. Insertion
C. Sorting
D. Updating

2-9. Which of the following is Relation-algebra Operation
A. Select
B. Union
C. Rename
D. All of the above

2-10. Which of the following in not Outer join?
A. Left outer join
B. Right outer join
C. Full outer join
D. All of the above

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – C / 3 – B / 4 – A / 5 – C / 6 – A / 7 – B / 8 – C / 9 – D / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • dbms mcq questions
  • mcq dbms
  • mcq of rdbms
  • multiple choice questions in dbms
  • which of the following is a type of rdbms mcq
  • rdbms multiple choice questions with answers
  • database management system quiz questions and answers
  • dbms objective type questions and answers
  • which of the following represents a relationship among a set of value
  • rdbms mcq with answer

One Response to “MCQ of Database Management System (DBMS) – Set 2”

  1. otuo acheampong 6 November 2014 at 3:56 PM

    where are the answers


Leave a Reply