MCQ of Computer Networking – Set 5


A new set of MCQ Questions in the Computer Networking category. As usual there are 10 Multiple Choice Questions related to Computer Networking and four options for each questions and only one options is the correct answer. Correct answers of these MCQ Questions are given below of this question set.

MCQ Questions of Computer Networking

Multiple Choice Questions of Computer Networking

5-1 Which of the following is not the External Security Threats?
A. Front-door Threats
B. Back-door Threats
C. Underground Threats
D. Denial of Service (DoS)

5-2 What is the Demilitarized Zone?
A. The area between firewall & connection to an external network
B. The area between ISP to Military area            
C. The area surrounded by secured servers
D. The area surrounded by the Military

5-3 What is the full form of RAID ?
A. Redundant Array of Independent Disks
B. Redundant Array of Important Disks
C. Random Access of Independent Disks
D. Random Access of Important Disks

5-4 What is the maximum header size of an IP packet?
A. 32 bytes
B. 64 bytes
C. 30 bytes
D. 60 bytes

5-5 What is the size of Host bits in Class B of IP address?
A. 04
B. 08
C. 16
D. 32

5-6 What is the size of Network bits in Class B of IP address?
A. 04
B. 08
C. 14
D. 16

5-7 In which type of RAID, data is mirrored between two disks.
A. RAID 0
B. RAID 1
C. RAID 2
D. RAID 3

5-8 What do you mean by broadcasting in Networking?
A. It means addressing a packet to all machine
B. It means addressing a packet to some machine
C. It means addressing a packet to a particular machine
D. It means addressing a packet to except a particular machine

5-9 Which of the following is/are Protocols of Application?
A. FTP
B. DNS
C. Telnet
D. All of above

5-10 Which of the following protocol is/are defined in Transport layer?
A. FTP
B. TCP
C. UDP
D. B & C

 


 
Click Here for Answers

1 – C / 2 – A / 3 – A / 4 – D / 5 – C / 6 – C / 7 – B / 8 – A / 9 – D / 10 – D




Incoming search terms:

  • yhs-fullyhosted_003
  • network security mcq
  • mcq on network security with answers
  • Computer network mcqs online
  • mcq on cn
  • computer network is mcq
  • computer network mcqs
  • mcq on network security
  • network
  • mcq questions on computer network

2 Responses to “MCQ of Computer Networking – Set 5”

  1. nadia alexis 23 January 2013 at 8:25 PM

    great site helps me a lot in my studies keep up the good work!!!

  2. Ankur Banerjee 24 January 2013 at 10:04 PM

    Plz Post more Netwotking Online Quiz…


Leave a Reply