MCQ of Computer Networking – Set 4


New MCQ Questions set on the category of Computer Networking. As usual in this set, you will get 10 Multiple Choice Questions related to Computer Networking and four options for each questions having only one correct option. This is 4rd set in this category. Correct answers of this MCQ Questions are given below of this question set.

MCQ Questions of Computer Networking

Multiple Choice Questions of Computer Networking

4-1. What is the benefit of the Networking?
A. File Sharing
B. Easier access to Resources
C. Easier Backups
D. All of the Above

4-2. Which of the following is not the Networking Devices?
A. Gateways
B. Linux            
C. Routers
D. Firewalls

4-3. What is the size of MAC Address?
A. 16-bits
B. 32-bits
C. 48-bits
D. 64-bits

4-4. Which of the following can be Software?
A. Routers
B. Firewalls
C. Gateway
D. Modems

4-5. What is the use of Ping command?
A. To test a device on the network is reachable
B. To test a hard disk fault
C. To test a bug in a Application
D. To test a Pinter Quality

4-6. MAC Address is the example of
A. Transport Layer
B. Data Link Layer
C. Application Layer
D. Physical Layer

4-7. Routing tables of a router keeps track of
A. MAC Address Assignments
B. Port Assignments to network devices
C. Distribute IP address to network devices
D. Routes to use for forwarding data to its destination

4-8. Layer-2 Switch is also called
A. Multiport Hub
B. Multiport Switch
C. Multiport Bridge
D. Multiport NIC

4-9. Difference between T568A and T568B is
A. Difference in wire color
B. Difference in number of wires
C. Just different length of wires
D. Just different manufacturer standards

4-10. The meaning of Straight-through Cable is
A. Four wire pairs connect to the same pin on each end
B. The cable Which Directly connects Computer to Computer
C. Four wire pairs not twisted with each other
D. The cable which is not twisted

 


 
Click Here for Answers
1 – D / 2 – B / 3 – C / 4 – B / 5 – A / 6 – B / 7 – D / 8 – C / 9 – D / 10 – A
 




Incoming search terms:

  • computer network mcq
  • networking mcqs
  • mcq on computer network
  • mcqs on networking
  • computer networking mcq
  • mcqs on computer networks
  • mcq of computer network
  • mcqs of networking
  • computer networks mcqs
  • mcq of computer networks

Leave a Reply