MCQ of Computer Networking – Set 3


This is a new set of MCQ Questions in the category of Computer Networking. In this set as usual you will get 10 Multiple Choice Questions related to Computer Networking and four options for each questions but only one options is the correct answer. This is 3rd set of this series. Correct answers of this MCQ Questions are given below of this question set.

MCQ on Computer Networking

Multiple Choice Questions of Computer Networking

3-1. Why IP Protocol is considered as unreliable?
A. A packet may be lost
B. Packets may arrive out of order
C. Duplicate packets may be generated
D. All of the above

3-2. What is the minimum header size of an IP packet?
A. 16 bytes
B. 10 bytes            
C. 20 bytes
D. 32 bytes

3-3. Which of following provides reliable communication?
A. TCP
B. IP
C. UDP
D. All of the above

3-4. What is the address size of IPv6 ?
A. 32 bit
B. 64 bit
C. 128 bit
D. 256 bit

3-5. What is the size of Network bits & Host bits of Class A of IP address?
A. Network bits 7, Host bits 24
B. Network bits 8, Host bits 24
C. Network bits 7, Host bits 23
D. Network bits 8, Host bits 23

3-6. What does Router do in a network?
A. Forwards a packet to all outgoing links
B. Forwards a packet to the next free outgoing link
C. Determines on which outing link a packet is to be forwarded
D. Forwards a packet to all outgoing links except the originated link

3-7. The Internet is an example of
A. Cell switched network
B. circuit switched network
C. Packet switched network
D. All of above

3-8. What does protocol defines?
A. Protocol defines what data is communicated.
B. Protocol defines how data is communicated.
C. Protocol defines when data is communicated.
D. All of above

3-9. What is the uses of subnetting?
A. It divides one large network into several smaller ones
B. It divides network into network classes
C. It speeds up the speed of network
D. None of above

3-10. Repeater operates in which layer of the OSI model?
A. Physical layer
B. Data link layer
C. Network layer
D. Transport layer

 


 
Click Here for Answers

1 – D / 2 – C / 3 – A / 4 – C / 5 – A / 6 – C / 7 – C / 8 – D / 9 – A / 10 – A




Incoming search terms:

  • mcq on networking with answers
  • mcq on data communication and networking with answers
  • INTERNET
  • mcq of computer networking with answer
  • computer networks
  • set 3
  • mcq on networking with answer
  • data communication and networking multiple choice questions with answer pdf
  • Communiction multiplechoice bits
  • mcq on computer network and internet

5 Responses to “MCQ of Computer Networking – Set 3”

  1. RAJ KUMAR SEN 6 May 2012 at 6:30 PM

    Sir, plz give me a “C” language MCQ question.
    Reply soon.
    Regards Raj

    • Ganesh Maharjan 20 May 2012 at 9:16 PM

      Dear Mr. Sen,
      You can find Categorized MCQ Questions in above “Menu” or search in “Search box” above.
      Thanks

  2. atik ahmed 15 June 2012 at 5:14 PM

    sir please answer the all question.

    • Ganesh Maharjan 22 July 2012 at 6:18 PM

      Dear Atik,
      You can find the correct Answer of all the Questions, just below the Questions set, just click on the Answer word.
      Thank You

  3. umesh 23 August 2012 at 6:03 PM

    Good Site


Leave a Reply