MCQ of C/C++ Programming Language – Set 3


3.1 “C” was primarily developed as a
a. Systems Programing Language
b. General Purpose Language
c. Data Processing Language
d. None of the above

3.2 “C” is a
a. High Level Language
b. Low Level Language   
c. High Level Language with some low level features
d. Low level language with some high level features

3.3 Most suitable option for  “C” literal is:
a. a string
b. a string constant
c. a character
d. an alphabet

3.4 Length of the string “Correct” is
a. 7
b. 8
c. 6
d. implementation dependent

3.5 Choose the correct statement
a. An identifier may start with an underscore
b. an identifier may end with an underscore
c. IF is a valid identifier
d. All of the above

3.6 The “const” feature can be applied to
a. an identifier
b. an array
c. an array argument
d. All of the above

3.7 Pick the operator that associate from the left
a. +
b. ,
c. <
d. All of the above

3.8 Choose the correct statement
a. Constant expressions are evaluated at compile time
b. String constants can be concatenated at compile time
c. Size of array must be known at compile time
d. All of the above

3.9 Pick the operator that associate from the right
a. ?:
b. +=
c. =
d. All of the above

3.10 Which of the following comments about the “++” operator are correct?
a. It is a unary operator
b. It cannot be applied to an expression.
c. It associates from the right.
d. All of the above

 


 
Click Here for Answers
1 – A / 2 – C / 3 – B / 4 – A / 5 – D / 6 – D / 7 – D / 8 – D / 9 – D / 10 – D
 




Incoming search terms:

  • c was primarily developed as a
  • The const feature can be applied to
  • c was primarily developed as
  • c programming language mcq
  • objective type questions on strings in c
  • mcq on strings in c
  • multiple choice questions on strings in c
  • strings mcq questions
  • cons feature can be applied on
  • c was primarily developed for

3 Responses to “MCQ of C/C++ Programming Language – Set 3”

  1. ramesh kumar 17 August 2011 at 8:17 PM

    what is main diff between system prog. language and general purpose language.

  2. ammu 12 July 2012 at 11:11 AM

    In question 3.5 option c is not correct. becouse “IF” is a keyword.

    copa students

  3. roshan mali 26 December 2012 at 9:48 PM

    i can test myself by reading MCQ.


Leave a Reply