MCQ of C/C++ Programming Language – Set 1


1-1. C++ was originally developed by
A.  Nicolas Wirth
B.  Donald Knuth
C.  Bjarne Stroustrup
D.  Ken Thompson

1-2. The standard C++ comment
A.  /
B.  //
C.  /* and */
D.  None of these

1-3. The preprocessor directive #include is required if
A.  Console output is used
B.  Console input is used
C.  Both console input and output is used
D.  None of these

1-4. The operator << is called
A.  an insertion operator
B.  put to operator
C.  either a or b
D.  None of these

1-5. The operator >> is called
A.  an extraction operator
B.  a get from operator
C.  either a or b
D.  get to operator

1-6. The C++ symbol <<
A.  perform the action of sending the value of expression listed as its right to the
outputs strewn as the left.
B.  is used to indicate the action from right to left
C.  is adopted to resemble an arrow
D.  All of above

1-7. When a language has the capability to produce new data type, it is called
A.  Extensible
B.  Overloaded
C.  Encapsulated
D.  Reprehensible

1-8. C++ name was suggested by
A.  Rrick Mascitti
B.  Bjarne Stroustrup
C.  Donald Knuth
D.  Ken Thompson

1-9. What is a reference?
A.  an operator
B.  a reference is an alias for an object
C.  used to rename an object
D.  None of these

1-10. State the object oriented languages
A.  C++
B.  Java
C.  Eiffel
D.  All of the above

 


 
Click Here for Answers

1 – C / 2 – B / 3 – C / 4 – C / 5 – C / 6 – D / 7 – A / 8 – A / 9 – B / 10 – D




Incoming search terms:

  • c mcq
  • mcq on c
  • comments put in cells are called
  • c mcq with answers
  • c mcqs with answers
  • mcq on c with answers
  • c objective questions
  • mcq in c
  • when a language has the capability to produce new data type it is called
  • mcq questions on c language with answers

13 Responses to “MCQ of C/C++ Programming Language – Set 1”

  1. himanshi 15 June 2011 at 12:22 PM

    i want multiple choice questions on c language

  2. Dheeraj Kumar 21 August 2011 at 4:30 PM

    This is a very good website to learn the concept of c,c++,operating system etc.By using this website out concept is fully clearified.It will be more better that some more and more MCQ on c,c++ is provided bcz only limited number of c,c++ is available.

  3. bharat 7 September 2011 at 1:06 PM

    wary best mcq ansaer

  4. himanshu tiwari 22 February 2012 at 11:12 AM

    need more questions on c++…………………………

  5. sakshi 20 September 2012 at 8:58 PM

    where are the answers???

    • Ganesh Maharjan 20 September 2012 at 11:46 PM

      You can find answer of the MCQ Questions are below the questions set.

  6. Muhammed umer 27 November 2012 at 12:50 PM

    There must be more MCQs for students.

  7. vijay manavar 10 February 2013 at 8:24 PM

    short and sweet i like that verry much…..

  8. Manjunath.R 25 February 2013 at 9:38 PM

    where should i get multiple choice questions related to UGC Net exam for computer science and applications

  9. Salih Edakkadamban 25 March 2013 at 9:21 PM

    thanks

  10. good job 27 March 2013 at 12:19 AM

    good job

  11. Asghar jarwar 27 March 2013 at 12:21 AM

    good job i like it.

  12. ARPANA 29 April 2013 at 3:48 PM

    good


Leave a Reply